Gość maria456 Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Ciężko jest mi nawet o tym pisać. Od jakiegoś czasu bardzo wypadają mi włosy. Chodzę przez to przygnębiona , w czapce. Ogólnie jakby łysienie było równomierne na całej głowie to byłoby lepiej. Niestety jednka tak nie jest oraz robią mi się puste placki , wszystko to wyglada naprawdę niezbyt ciekawie :( Aktualni jestem pod opieka lekarza deermatologa na fundusz. Przypisał mi leki ( anacaps) ale nic mi za bardzo nie pomaga. Po 6 miesiacach powinien być efekt? Proszę o pomoc jak to leczyć. A może ktoś orientuje się czy jest jakiś dobry trycholog w Gdańsku? I czy warto jest to skonsultować z kimś innym? Cytuj Odnośnik do komentarza
repus Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Może być prywatnie? Czy na NFZ? Odwiedziłaś już rodzinnego? Co Ci powiedział? Poza tym naprawdę myślałaś, lekami wyleczysz łysienie bliznowaciejące?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 3 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2017 Mój znajomy ,ktory miał łysienie plackowate leczył sie tak: lek od dermatologa,lek robiony przez apteklarza do smarowania. mieszanka ziołowa na łysienie i nasiwietlania lampą jakąś.Oprócz tego jeszcze płukał włosy w odwarze z liścorzecha włoaskiego.Po jakims czasie w miejscu łysego kółka z tyłu głowy pojawiły się włosy: ale nie były w kolorze jego włosów, tylko zupełnie białe. Z czasem, gdy odrosły i je obciął,te, ktore następnie odrastały były juz normalne.trwało to ze dwa miesiące i dermatolog się dziwił,że tak szybko odrosły.Ale to chyba dlatego,że ,,atak** na chorobę był z wielu stron: maść, tabletki, naświetlania i picie ziół. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość maria456 Opublikowano 6 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Łatto tak pisać :( Po prostu bylam pewna,że tamta terapia zadziala. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Amed Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Mario, Jeśli nadal zmagasz się ze swoim problemem i szukasz porady lekarskiej - napisz do mnie proszę na medtvprojekt@gmail.com Chciałabym nawiązać z Tobą kontakt. Pozdrawiam, Anna Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Alani Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Witam, mam 30 lat i od dziecka borykam się z łysieniem plackowatym. Także wiem co czujesz, w chwili obecnej mam 3 duże aktywne place, które jestem w stanie zasłonić jedynie przez opaskę, stosuję Alpicort oraz Protopic domiejscowo na skórę głowy, wizytę u tryhologa sobie daruj nic nie działa strata pieniędzy. Ja również jestem już bardzo zrezygnowana jednak dalej się leczę może akurat pewnego dnia odrosną powodzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość zzz1 Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Zdjęcia łysienia plackowatego http://www.bolimnie.com/choroba/lysienie-plackowate Cytuj Odnośnik do komentarza
Marek369 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2017 Znam ten problem :( Sam zmagałem się z łysieniem plackowatym przez długi okres, a lekarze też nie umieli nic na to poradzić :( Dopiero jak zacząłem stosować preparaty z keep24, są to szampon i wcierka, to zauważyłem efekty. Po miesiącu pojawiły się nowe włosy, więc Tobie też polecam wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Czorna Opublikowano 19 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 2 lata temu rozpoczęło sie moje łysienie plackowate od 1 placka po 5 na całej głowie. Dermatolog przepisał leki jednak nie zabardzo one pomagały. Włosy wypadały strasznie długie do pasa w monecie zrobiło sie ich tak ze mała żabka je spinała. W pewnym momencie pogodziłam sie z tym co ma byc. Jeśli mam byc łysa to trudno... i zaczęły rosnąć odrosły ale za rok znowu sie pojawiło 2 szt. Podłoże mojego łysienia określi lekarze ze to na tle nerwowym. Zgadzam sie z nimi w 100%. Jeśli ktos chciałby pogadać na ten tematach prosze pisać na mojego maila aczorna@buziaczek.pl mam zdjecia przebiegi choroby. Chętnie podzielę sie z kims tym tematem bo sama byłam w potrzebie i szukałam wsparcia w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość jacek Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Polecam Locerin jest wieloskładnikowym suplementem diety hamującym wypadanie włosów u kobiet. Bogata formuła obejmująca aż 16 składników sprawia, że Locerin jest produktem unikatowym i z pewnością przypadnie do gustu wszystkim włosomaniaczkom. Locerin powstrzymuje proces wypadania włosów, a dodatkowo wspiera ich porost. Składniki aktywne obecne w suplemencie trafiają do źródła problemu prowadząc do wyeliminowania przyczyn odpowiedzialnych za złą kondycję włosów. Produkt wzmacnia włosy oraz przyczynia się do zachowania ich naturalnego i wyrazistego koloru. Kobiety stosujące Locerin przyznają, że od kiedy przyjmują kapsułki, nie potrzebują innych dodatkowych suplementów wspierających zdrowie włosów. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi