Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem. Mój brat jest alkoholikiem, ma 25, intensywnie pije ok. roku, różne wynalazki. 5 dni temu mial zatrzymanie akcji serca, bo zostal odstawiony od alkoholu, prawdopodobne na jeden dzień, karetka szybko przyjechala, zostal reanimowany, serce ruszylo ale on sie wtedy nie obudzil, zostal wprowadzony w spiaczke farmakologiczna, robili mu tomografie glowy ale nie bylo nic widac nic niepokojacego, uzupelniali mu plyny itp, przez 4 dni, byl bezdomnym od wakacji 2015r, wiec nic nie mial, zadnych witamin,elektrolitów, mial napewno anemie,byl niedozywiony,nie mogliśmy mu pomoc,wiec na 4 dzien odstawili mu te leki nasenne, ale on się nie budzil, otwieral oczy, wodzil za Mna oczami, kiedy trzymalam go za dlon, podnisol ja na wysokosc jego brzucha, jest przywiazany do lozka takze i tak podniosl wysoko, mielil buzia, lekarz mowil ze jest w bardzo ciężkim stanie, ale z sercem i cisnieniem wszysko ok, byl bardzo pobudzony wiec znow go uspili, maja mu jutro zrobic tomografie by zobaczyć czy nie ma zmian. Jestem zalamana.Blagam podpowiedzcie Mi cos? Pozdrawiam.

Gość dddddddddddddd

Przykro mi z powodu stanu brata i jego perypetii życiowych. Mam nadzieję że z tego wyjdzie bez jakis komplikacji. Pamiętaj, zawsze trzeba mieć nadzieję, bądźcie przy nim, mówcie do niego, puszczajcie jemy jego ulubioną muzykę. Człowiek w śpiączce słyszy i czuje. Medycznie ci nie pomogę, być może doszło do niedotlenienia mózgu, stąd taka reakcja, ale zawsze jest szansa na to ze rehabilitacją wiele da sie wypracować :)

Współczuje Ci z całego serca, mimo że na pewno nie było Ci łatwo patrzeć jak brat się niszczy, a alkohol nie robi nic dobrego niszczy człowieka, który pije a przy okazji jego rodzine ale teraz patrzeć na jego stan też na pewno nie jest Ci łatwo i dlatego współczuje, mam nadzieje że wszystko ułoży się jakoś, trzymam kciuki trzymaj się i nie poddawaj bo tym nic nie zdziałasz, trzeba mieć nadzieje i modlić się o pomoc. Pozdrawiam