zuzka13 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Witam , 2 tyg temu dowiedziałam się że ma zakrzepowe zapalenie żył [ żyła pachowa 20 % przepływu krwi ] jeszcze nie znam tej choroby Chirurg naczyniowy stwierdził że to b dużo ,biorę heperynę przez najbliższe 30 dni ale co dalej ,? Jak długo będę musiała być na l-4 , kiedy będę mogła wrócić do pracy [ praca na szwalni ] Proszę o jakąś wiadomość Cytuj Odnośnik do komentarza
sniper77 Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2015 Zuzka, lekarz nie określił długości Twojego L4? Nie znam się na żyłach ale czy lekarz nie powiedział Ci o rokowaniu co do choroby? Jeżeli lekarz przepisał lek to bezwzględnie go bierz. Co do pytania o długość L4 wydaje mi się że Ci zależy na jak najszybszym powrocie do pracy. Zdrowie przede wszystkim Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zakrzepowe sprawy moga byc skutkiem palenia papierosów i jednoczesnego zażywania tabl. antykoncepcyjnych.Może u ciebie zachodzi ten przypadek? Jeśli palisz, to rzuć. Mało się ruszasz ze względu na rodzaj pracy, więc po wyzdrowieniu całkowitym postaraj się ruszać więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza
zuzka13 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Fakt chciałabym szybko wrócić do pracy , lekarz mówił ze i nawet 6 miesiecy może to trwać z różnym skutkiem moga być nawroty , a od 2 dni potwornie bolą mnie żyły w lewej dłoni ,nawet te najmniejsze pomagam sobie żelem lioton trochę pomaga ale na chwilę , bardzo sieboję Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi