Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy z oddychaniem a nerwica

Gość Grzegorz L

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzegorz L

Cześć . Mam pytanie czy ktos z was przy stwierdzonej nerwicy lękowej (byc moze nawet serca ) i stanach depresyjnych mial moze permanetne trwajace po 2 tygodnie duszności i problemy z oddychaniem ? Chodzi mi o ciagle problemy..jak brak tchu , czeste ziewanie , plytki oddech , zadyszka . Bardzo to dla mnie wazne ,gdyz mialem juz szeregi badan od echaserca do tomografu klatki i wszystko ok ..a ja sie mecze 24h na dobe . Pisze prosze jesli ktos mial podobnie ..bo wszyscy mowia mi ,ze to nerwica ,a mi z takimi objawami ciezko w to uwierzyć .. Myślałem ,ze nerwica to tylko ataki a nie permanetne problemy przez cala dobe . Pozdrawiam

Widzę,ze gruntowne i szczegółowe badania nic nie wykazały, więc nie szukaj dziury w całym,zażywaj sytal;e coś na uspokojenie, zajmij sie np. pływaniem,albo marszem z kijami .Albo jakąś grą zespołową.Sport oddala złe myśli i relaksuje, rozluźnia mięśnie itd.I ziołowe tabl. na uspokojenie i gitara.

Witam. Duszności ,brak sił ,zadyszka przy niewielkim wysiłku wszystko to spowodował gronkowiec w tchawicy ,gardle,pisałam już w innych tematach o tym.Niewiele to kosztuje ,można zrobić badanie,być może trzeba iść tym tropem.Wszystkiego musiałam sama dojść co mi jest.,bo lekarze nie wiedzieli,niektórzy ,,pocieszali**, że tak już będzie bo jest niewydolność krążenia.Ja nie odpuszczałam,bo 1 rok po operacji było dobrze a następny zrobiło się gorzej.Wyniki odnośnie serca lepsze a ja się dusiłam,no i to odkrztuszanie nadmiernych ilości flegmy/to było nie do wytrzymania/.Szukaj przyczyny.Powodzenia.

Gość Grzegorz L

Dzieki za podpowiedz ..Strasznie sie męczę i już serio nie wiem co jest grane ..Leżałem 3 dni na oddziale chorób płuc ..Spirometria ,testy wysiłkowe,echoserca ,usg jamy brzusznej , tomograf klatki , badania krwi , gazometria i wszystko niby w normie ..NIBY , bo ja czuje sie jak wrak ..obawiam sie ,ze to coś z sercem ,bo te przemeczenie i bole serca ..ale najgorsze sa duszności ..ciagle trwające ,ciagle plytki oddech , brak tchu , zadyszka .. pare razy bylem tez na pogotowiu ..ekg i badania krwi , rtg klatki i wszystko ok . Prywatnie robilem sobie tez proby watrobowe , tsh ..ZGLUPIALEM JUZ ...Mam 26 i zyje teraz jak 80 letni dziasza ..prysznic z rana i zrobienie sniadania czasem moje sily i plytki oddech ..Starsznie sie boje ,ze to cos z sercem ..ale 2 x echo serca i z 20 ekg i wszystko ok ..Tylko na echo jakas sladowa niedomykalnosc trojdzielna i aortalna ..ale doktor powiedzial ,ze to nic ..a Ja juz mam w glowie najgorsze ..jakies kardiomiopatie itp. Powiedz mi jak sie robi badania na tego gronkowca ? Pozdrawiam To moze byc jaksi trop ..moja siostra miala lata temu ogolnie gronkowca ,ale sie wyleczyla ..A ja od lat mam problemy ze zlapaniem tchu , no ale teraz to juz MASKARA .

Grzesiek, mam to samo, tyle, że ja mam 21 lat. Najmnieszy wysiłek mnie męczy, serce wali jak oszalałe. Wszystkie badania mam w normie, EKG, ECHO, Holter, krew, mocz, gastroskopia, wszystko dobrze. Dodatkowo dochodzą ostatnio u mnie silne bóle głowy. Przez to wszystko nie chodziłem 3 tygodnie na studia bo myślałem, że wykituje. Teraz jest już odrobinkę lepiej, ale bóle głowy i czasem walenie serca po wejściu po schodach utrzymuje się nadal.

Witam.Ja również trafiłam na oddział pulmonologiczny a to po to żeby zrobiono mi bronchoskopię.Dopiero to badanie wykazało, że mam uszkodzoną tchawicę po operacji i tam zadomowił się ten gronkowiec .Pobrali mi wymaz z tego miejsca i wiedziałam czym tego gronka wypłoszyć.Stosowałam też wdychanie dymu z kory brzozowej,ustąpiło wtedy też łzawienie oczu ,bo całe lato miałam zapłakane oczy.Możesz najpierw poprosić ogólnego lekarza ,da ci skierowanie na wymaz z nosa i gardła ,może już wtedy być wynik wskazujący na gronka lub paciorkowca.Podobno można ich mieć długo w organiźmie.Powodzenia i cierpliwości.