Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zapalenie tchawicy

Hosehan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 31 lat. Od jakiegos casu mialem delikatny kaszel +ból gardła . Normalnie wczesniej przechodziło mi po 2-3 dniach . Po 2 tygodniach zgłosilem sie do lekarza gdzie zdiagnozowal zapalenie tchwicy. Dostałem antybiotyki. Pomogło ale lekki ból gardła został . Postanowilem zaleczyc to domowymi srodkami. Po tygodniu 5 dniach od konca brania antybiotyku zaczelem miec dziwne uczucie w gardle jakby zdrętwienia, i jak do tej pory 2 razy lekki zawrót głowy.RAz w nocy ból pieczenia w kaltce piersiowej. Moje pytanie czy te objawy moga byc spowodowane antybiotykami ? zamiezram sie z tym wybrac do lekarza.

Na pewno warto wybrać się do lekarza, on powinien rozwiać wszelkie możliwości. Często korzystam z Encyklopedii zdrowia na portalu Dbam o Zdrowie (https://www.doz.pl/zdrowie/h2048-Zapalenie_tchawicy) Wg niego jednymi z objawów zapalenia tchawicy są: stan podgorączkowy, duszności, problemy z oddychaniem, suchy kaszel, który z upływem czasu przeradza się w mokry, ogólne osłabienie organizmu, złe samopoczucie, ból za mostkiem szczególnie przy głębokim oddychaniu, świszczący oddech, ropne wydzieliny, katar, zaczerwienienie gardła. Być może te bóle w klatce piersiowej to być może objaw zapalenia tchawicy. Jeśli infekcja pomimo zażywania antybiotyku nie przechodzi to warto zrobić badanie krwi.

Witam. Przy takich dolegliwościach zrobiono mi bronchoskopię na oddz. pulmonologicznym i wyszedł gronkowiec złocisty w tchawicy.Dużo pomogło mi naturalne leczenie, dym z kory brzozy ,i naturalne leki.Ja mam wgłębienie w tchawicy po operacji.Tam zrobił się naciek , blizna i dusiłam się ,a nadmiar wydzieliny był nie do opanowania,bóle też miałam ,ale nie wiem czy od tego.Lekarze długo nie wiedzieli co mi jest,musiałam sama do tego dojść.Zyczę trafnej diagnozy.