Gość lutek benek Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 W Polsce większość lekarzy nie wie co to jest dysautonomia, pacjentom wmawia się nerwicę lękową.wegetatywną, *wszystko w twojej głowie*. Miesiąc październik jest miesiącej świadomości nt dysautonomii. do dysautonommi należą m. in.: POTS - zespół tachykardki posturalnej.ortostatycznej VVS znany jak NCS - zespół wazowagalny IST - nieadekwatna tachykardia zatokowa MSA - zasnik wielołukowy więcej informacji nt dysautonomii i innych form znadziejcie tutaj, http://www.dysautonomiainternational.org/page.php?ID=34 http://www.dysautonomiainternational.org/page.php?ID=35 myślę że przyda się to wielu osobom, które borykają się z chronicznym zmęczeniem, kołateniem serca, omdleniami, itd. Porozmawiajcie o tym ze swoim lekarzem, być może to dysautonomia plata wam filga a nie wasza psychika. To można próbować badać, leczyć, ale trzeba o tym wiedzieć i szukać przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość dysautonomia Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Czy ktoś wie gdzie w Polsce zajmują się leczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Brazz Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Tak- mnie zdiagnozowali na POTS -w Zabrzu- ale tylko dzieki mojej samej wiedzy- gdyz lekarze kompletnie nie znaja sie na dysautonomii, sam nawiazalem kontakt z jednostka medyczna w USA w Teksasie, wdrozylem leczenie i rehabilitacje, polaczenie benzo ,SSRI oraz odpowiednia dieta pomogly mi- choroba dala mi spokoj na blisko 2 lata, ale potem znow sa nawroty, lepsze i gorsze chwile. Mozna z tego wyjsc jesli wie sie jak to stabilizowac- NAJWAZNIEJSZE - nie dajcie z siebie robic wariata, psychicznych- lekarze badaja cisnienie i tetno na siedzaco- POPROSCIE a nawet WYMUSCIE jak macie problemy z duzym tetnem podczas pionizacji -aby zmierzyli WAM cisnienie oraz tetno po pionizacji, jak gwaltownie wzrosnie o 30-50 uderzen przy braku spadku cisnienia - to jest to POTS lub odwodnienie, a jesli spadnie cisnienie to jest moze byc to niedocisnienie ortostatyczne lub zespol wazowagalny ktory lub towarzyszyc POTS Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Edyta Opublikowano 28 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2021 Panie Brazz,jeśli odczytasz poproszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza
Karolinaw Opublikowano 10 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2024 Panie Brazz ja również proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi