Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nieustające osłabienie

Julcia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 23 lata. Od 3 miesięcy nieustannie czuję się zmęczona, a co jest jeszcze gorsze - za dnia - bardzo często mam uderzenia gorąca i wrażenie, że zaraz zemdleje(choć nigdy do tego nie doszło). Jazda autobusami miejskimi, wyjścia na uczelnie, do sklepów są dla mnie bardzo niekomfortowe . Nie boli mnie głowa, tylko wzrok się bardzo pogorszył. Wyniki tarczycy, morfologii - w normie. Czy może to mieć podłoże kardiologiczne? Czy ktoś był w podobnej sytuacji?

Witam. Może to wiosenne osłabienie,może brak mikroelementów spadł potas?Warto nad tym się zastanowić ,może jakieś witaminy by dodały siły?Często o tej porze roku jesteśmy zmęczeni,bolą kości ,ogólne rozbicie, pomyśl w tych kategoriach a dopiero póżniej szukaj choroby.życzę ci zdrowia, bo jesteś jak widzę młodą osobą , może to przemęczenie .Organizm daje sygnały a ty musisz sama na początku dotrzeć czego ci potrzeba w danej chwili najbardziej.Pozdrawiam.

Niedawno w Tv jedna pani endokrynolog mówiła o chorobie tarczycy.Nie wystarczy zrobic tylko TSH, trzeba również zrobić ft4 i ft3,a także przeciwciała--nie wiem jak to się nazywa to bad. krwi. No i USG tarczycy--bo czasem jest zapalenie tarczycy ,choć TSH wychodzi dobrze.Warto jeszcze zbadać poziom glukozy.Słabość i zmęczenie może być też od wahania poziomu cukru.Warto wszystko sprawdzić na wszelki wypadek.I EKG, może poziom elektrolitów i CRP. CRP wskazuje czy w organiźmie nie ma jakiegoś stanu zapalnego.POzdr.