Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czy beto zk może wywołać skurcze dodatkowe?

Jagoda28

Rekomendowane odpowiedzi

Może, jak serce zwolni za bardzo, to pomiędzy kolejnymi uderzeniami robi się spora przerwa, w którą z łatwością wskakują skurcze dodatkowe, dlatego wiele osób ze skurczami odczuwa ich mniej np. podczas wysiłku, kiedy serce bije szybciej. - tak mi tłumaczył kardiolog i pokazywał to na wyniku holtera

1/2 z 25??? to na pewno nie działa na dorosla osobe :) Ja biore 100 Poczytaj w ulotce jak działa lek. Stosowanie większej dawki nie oznacza, ze masz bardziej chore serce, tylko oznacza to, ze aby zblokować serce w Twoim przypadku potrzeba większej dawki

He, jakbym to kiedyś slyszal. Are you Ms. Samotna? :) Wlasnie znowu po polozeniu się miałem jazde. Skurcz za skurczem. Przemieszane komorowe i nad. To usiadłem na chwile i cisza, znowu się klade arytmia. Polezalem później chwile na boku i przeszla. Teraz mogę lezec jak chce. Caly dzień jak zwykle było OK, był basen, trochę biegania po miescie i nic. Podobnie miałem w grudniu 2014, ale to było po sylwestrze. Jak zyc...?

Nie do końca, ja mam doskonale czucie serca, ale nie jest możliwe odróżnienie komorowych od nad. Jak nie wiesz? Skurcz to skurcz, czyli jedno dodatkowe uderzenie, najczęściej sa one przedwczesne. Para to 2 nastepujace po sobie. Jest jeszcze trojka. 2 pary i wszystko co powyżej to częstoskurcz. Od tej jazdy w okolicach 18 do teraz blogi spokoj, nic, az milo

Troszkę mnie doinformowałeś, nigdy mi nikt tego jakoś normalnie nie wytłumaczył.Ekg, holter, leki i wypad, bez tłumaczenia co jest czym i jak to odróżnić.... A znaleźć wiarygodne informacje i opisy tak by móc się w tym rozeznać graniczy z cudem. Cóż, pozostaje mi tylko życzyć nam spokojnej nocy i równie spokojnego następnego dnia... ;-) dobranoc

Dzięki, noc przespana, miałem co prawda jakiś epizod jak się przekrecilem na plecy, ale później zmieniłem pozycje i spalem dalej. Zrobilem niedawno gastroskopie i wyszedł mi helicobacter pylori. Dostalem cale garści antybiotykow i truje gady. W lutym ponownie na gastroskopie i zobaczymy. Nawet taka bakteria może mieć wpływ na serce o czym można poczytać https://ojs.kardiologiapolska.pl/kp/article/download/1526/4708 choć ja za wielkiej nadziei nie mam, ze po eradykacji skurcze ustapia. Z innych przyczyn tej bakterii warto się pozbyc

U mnie jak sobie teraz lezalem na plecach tez dodatkowe wskakiwaly. Czestoskurczu nie miałem, ale pary były. Dlaczego lezac? szczerze mowiac nie wiem, może ktoś będzie to wiedział i nam podpowie? Najchetniej bym to g... wyablowal. Jutro tez zakładam holtera 48h a później sylwester, tance, wódeczka to się nalapie tego ze ho ho Bo tak to lekarz trochę patrzy na mnie jak na wariata

Otóż to. Idziesz z problemami, które nieziemsko utrudniają Ci życie, źle się czujesz, a tam gość przyjmujący taśmowo pacjentów mówi, że nic tam nie ma, nie widzi, nie panikuj, lecz głowę i spierdykaj, następny proszę... A holter to taki mały cham, że jak go nie założysz na conajmniej tydzień to nic nie pokaże i koło się zamyka. Ja nawet alkoholu nie tknę, za bardzo się boję, bo źle na mnie działa.

Dzięki, bal minol bardzo dobrze. Wrocilismy o 2, ale nie dlatego co bym się zle czul, tylko tak mogl nas kolega przywieźć. Alkohol, tance na maxa. Pozniej spalem jak zabity do 13 za to wlasnie teraz mam jazde na całego. Co się poloze na plecach to arytmia non stop, ciagiem. Mam holtera także wreszcie wylapie to cale dziadostwo a później zobaczymy co lekarz powie. Będę dawal znac