Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problemy ze snem, nadpobudliwość i uderzenia gorąca a skutki odstawienne lorazepamu

Gość Robert65465

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pewien problem. Od dwoch dni nie biore Lorazepamu i Trazadone biore natomiast Risperidone i Setralinie. Nie zamowilem tych dwoch lekow w aptece i teraz mam jakies skutki odstawienne. Ostatnia noc nie moglem normalnie zasnac. Zasnalem o 11 wieczorem i obudzilem sie o godzinie 1 i juz potem nie moglem normalnie zasnac. Odczucia jakie mi towarzyly to byly: czerwone oczy, bezsennosc, lek, strach, nadpobudliwosc i uczucie goraca i zimna na calym ciele. Na dzien wczoraj wzialem Setraline i na noc Risperdinone. Wciagu dnia czuje sie jak by uczucia goraca mnie atakowalo. Czy ta sa jakies skutki odstawienne lorazepamu i trazadonu? Boje sie tez ze moge miec zespol serotoninowy albo Zlosliwy zespol neuroleptyczny. Dawki jakie biore to: Zoloft 50mg Risperidone 1mg Trazadone 100mg i lorazepam 1mg. Prosze odpiscie bo niewiem co z tym zrobic

Witam, Proponuję nie radzić się anonimowych korespondentów, tylko dość szybko wrócić do swojego lekarza psychiatry i opowiedzieć mu o całej sytuacji. Zazwyczaj leki nasenne i antydepresyjne odstawia się stopniowo, pod kontrolą lekarza. Tego nie zrobiono w Pana przypadku. Ale sprawę można jeszcze poprawić, z pomocą psychiatry, który Pana zna. To właśnie z nim trzeba się porozumieć.