Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból pod łopatką i w klatce piersiowej, kołatanie serca

Gość Daniel Roman

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Daniel Roman

Witam ! Mam 22 lata i odczuwam ból w lewej łopatca promieniujacy do barku i lewej czesci klatki piersiowej do tego dochodzi kołatanie serca . Gdy sie kłade na lewy bok jest wszystko wporządku natomiast gdy przewracam sie na prawy zaczyna mi serce tak ostro bić i wytwarzać dyskomfort .Nachodzą mnie takie napadu lęku gdzie świat mi zwalnia i pojawia sie uczucie zamierania. Robione miałem wszelkie badania na serce i wykazało mi tylko jeden czestoskurcz , reszta w normie - krotko mówiac jest zdrowe . Wiec rodzi sie teraz moje pytanie tutaj - dlaczego mam takie objawy co mi sie dzieje? w Lipcu miałem wypadek i w szpitalu zrobili mi USG jamy brzusznej , Morfologie , RTG klatki piersiowej . Chce wiedziec czy ktoś z was takze miał takie bóle w łopatce,klatce z kołataniem i tak jakby uczucia jakoby serce sie od czegos odbijało. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz!

Witam, Trudno zrozumieć co oznacza określenie, że badania wykazały *tylko jeden częstoskurcz*, ponieważ nie wiadomo, jaki to był częstoskurcz - nadkomorowy, czy komorowy, jak długo trwał i czy ustąpił samoistnie? Co więcej, nie wiadomo, jaki był wypadek w lipcu? Czy doszło do urazu klatki piersiowej? Generalnie rzecz biorąc, bóle w lewej łopatce lub pod lewą łopatką zasadniczo nie są związane z chorobami serca, a raczej są zależne od zmian w ścianie klatki piersiowej - mogą zależeć od zmian dotyczących kręgosłupa szyjnego i piersiowego, lub mogą być związane z uszkodzeniami kostno-stawowymi w innych miejscach, po ewentualnym urazie, jeżeli dotyczył klatki piersiowej.

Jeżeli chodzi o urazy to nie miałem ich poza mocnymi obiciami . Wypadek był typu motor-samochód . był to nadkomorowy i ustąpił samoistnie i nie trwał zbyt długo . taki ból długo sie juz utrzymuje , z przerwami oczywiscie , jednoczesnie chcialbym podkreślić ze paru lekarzy oraz osoby z otoczenia mówia iż to nerwica sercowa . powtarzam miałem RTG i USG JB - wszystko wporządku było. Dodam że u Kardiologa byłem prywatnie na kompleksowym badaniu i takze było wszystko wporządku.

Gość TakaJedna24

Hej wszystkim ! Podczas tachykardii ( a serce potrafi mi bić około 190 na minutę) ściska mnie za mostkiem, ból na początku promieniował właśnie pod łopatkę pózniej do lewej ręki i palców. Od kilku miesięcy podwoiły się. Ponieważ doszła duszność wysiłkowa nawet przy niewielkim wysiłku np odkurzanie, mycie podłogi, czy nawet mówieniu lub ubieraniu się. I mocne zawroty głowy czasem przypominające do omdlenia.