Gość Daniel Roman Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Witam ! Mam 22 lata i odczuwam ból w lewej łopatca promieniujacy do barku i lewej czesci klatki piersiowej do tego dochodzi kołatanie serca . Gdy sie kłade na lewy bok jest wszystko wporządku natomiast gdy przewracam sie na prawy zaczyna mi serce tak ostro bić i wytwarzać dyskomfort .Nachodzą mnie takie napadu lęku gdzie świat mi zwalnia i pojawia sie uczucie zamierania. Robione miałem wszelkie badania na serce i wykazało mi tylko jeden czestoskurcz , reszta w normie - krotko mówiac jest zdrowe . Wiec rodzi sie teraz moje pytanie tutaj - dlaczego mam takie objawy co mi sie dzieje? w Lipcu miałem wypadek i w szpitalu zrobili mi USG jamy brzusznej , Morfologie , RTG klatki piersiowej . Chce wiedziec czy ktoś z was takze miał takie bóle w łopatce,klatce z kołataniem i tak jakby uczucia jakoby serce sie od czegos odbijało. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz! Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Witam, Trudno zrozumieć co oznacza określenie, że badania wykazały *tylko jeden częstoskurcz*, ponieważ nie wiadomo, jaki to był częstoskurcz - nadkomorowy, czy komorowy, jak długo trwał i czy ustąpił samoistnie? Co więcej, nie wiadomo, jaki był wypadek w lipcu? Czy doszło do urazu klatki piersiowej? Generalnie rzecz biorąc, bóle w lewej łopatce lub pod lewą łopatką zasadniczo nie są związane z chorobami serca, a raczej są zależne od zmian w ścianie klatki piersiowej - mogą zależeć od zmian dotyczących kręgosłupa szyjnego i piersiowego, lub mogą być związane z uszkodzeniami kostno-stawowymi w innych miejscach, po ewentualnym urazie, jeżeli dotyczył klatki piersiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daniel011 Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2014 Jeżeli chodzi o urazy to nie miałem ich poza mocnymi obiciami . Wypadek był typu motor-samochód . był to nadkomorowy i ustąpił samoistnie i nie trwał zbyt długo . taki ból długo sie juz utrzymuje , z przerwami oczywiscie , jednoczesnie chcialbym podkreślić ze paru lekarzy oraz osoby z otoczenia mówia iż to nerwica sercowa . powtarzam miałem RTG i USG JB - wszystko wporządku było. Dodam że u Kardiologa byłem prywatnie na kompleksowym badaniu i takze było wszystko wporządku. Cytuj Odnośnik do komentarza
renatn Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 Po takim wypadku to raczej należy iść do dobrego kręgarza bo mogło się coś przestawić w kościach. Mój syn po wypadku motocyklowym tak zrobił i to było najlepsze rozwiązanie . Jeżeli nie wróci się do właściwego ustawienia kręgosłupa to po pewnym czasie przestanie boleć ale może być że będziesz po prostu krzywy. Cytuj Odnośnik do komentarza
mattee Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2014 To o czym piszesz to nerwica lekowa . http://www.psychologiczny.com.pl/leczenie-nerwicy Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość TakaJedna24 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2014 Hej wszystkim ! Podczas tachykardii ( a serce potrafi mi bić około 190 na minutę) ściska mnie za mostkiem, ból na początku promieniował właśnie pod łopatkę pózniej do lewej ręki i palców. Od kilku miesięcy podwoiły się. Ponieważ doszła duszność wysiłkowa nawet przy niewielkim wysiłku np odkurzanie, mycie podłogi, czy nawet mówieniu lub ubieraniu się. I mocne zawroty głowy czasem przypominające do omdlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi