Gość evvvvvvvve Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Witam Wczoraj miałam na obiad pierogi z kapustą kiszoną w pieczarkami. Po nich lekko bolała mnie brzuch a dzisiaj miałam luźny stolec z resztkami kapusty i dodam że burczy mi w brzuchu. Czy to jakiś poważny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 10 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 Witam, Można brać pod uwagę zatrucie pokarmowe, prawdopodobnie dość lekkie. Można kupić w aptece lek bez recepty loperamid w tabletkach 2 mg w małym opakowaniu o nazwie Lopacut (ponieważ opakowanie zawiera tylko 10 tabletek dlatego jest bez recepty) i zażyć 3 tabletki i po 1 godzinie 3 tabletki (razem 6 tabletek). Jutro 3 x 2 tabletki. Jeżeli nie będzie tego leku w aptece, to można kupić inny lek przeciwbiegunkowy, który jest dostępny i stosować wg zaleceń na opakowaniu. W razie nie ustępowania dolegliwości warto zgłosić się do swojego lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi