Gość AssaS Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Witam Tydzień temu złapała mnie gorączka. Początkowo, jak zawsze, nie przekraczała 38C. Po dwóch dniach zauważyłem że 24h/24h utrzymuje mi się stan podgorączkowy tzn.37,5/37,6C, do tego doszedł kłujący ból gardła, ciężkość w oddychaniu oraz ból klatki piersiowej. Po tygodniu leżenia w łóżku i maminej kuracji większość z tych objawów przeszło. Pozostał tylko stan podgorączkowy i problem w braniu oddechu, niestety doszło mi kręcenie się w głowie, pulsujący ból z tyłu głowy, zmęczenie oraz odczucie gorąca z czego bardzo się pocę i nudności. Nie lubię za bardzo lekarzy, staram się do nich chodzić w ostateczności. Liczę na waszą pomoc, co to może być? Spotyka mnie to po raz pierwszy, nie chciałbym aby to było coś poważnego. Dziękuję z góry i przepraszam za nieskładne zdania i prawdopodobne błędy ortograficzne. Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Witam Assasa, Niekiedy nie lubimy różnych rzeczy, ale nieraz warto je robić, jeżeli są konieczne. Jeżeli utrzymują się stany podgorączkowe, to może warto skontrolować rentgen klatki piersiowej? Warto zacząć od podstawowego badania lekarskiego z obejrzeniem gradła i osłuchaniem płuc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi