Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze oraz silne uderzenia serca

Gość Mariusz3332323232

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mariusz3332323232

Witam ... wytłumaczcie mi jedno ... Jaka jest przyczyna tego , ze od ponad 2 lat odczuwam w miejscu zaznaczonym na zdjeciu ciągłe MOCNE bicie serca ... do tego dochodzi ucisk miedzy lopatkami i czasami zlapie mnie dodatkowy skurcz .. Badania wykonałem echo itp jakies półtora roku temu .. krew morfologie wszystko co mozliwe .. tomograf klatki .. holter , ekg .. proba wysilkowa ... i nic ... jedynie czego nie robilem to doppler tetnic szyjnych . Prosze o pomoc ! LINK DO ZDJECIA : http://images61.fotosik.pl/552/4841a58c9e133277med.jpg

Witam Pana Mariusza, Proponuję omówić wszystkie wątpliwości ze swoim lekarzem, który kierował Pana przed 1,5 rokiem na wymienione przez Pana badania. Na wskazanym zdjęciu zaznaczono czerwonym kółkiem górę mostka i i dolną część szyi, tuż nad mostkiem. Nie pisze Pan o bólu, czy ucisku w zaznaczonym miejscu, tylko o mocnym biciu serca w tej okolicy. Dodatkowo opisuje Pan ucisk między łopatkami oraz, że czasami odczuwa pan dodatkowy skurcz. Opisane dolegliwości nie są charakterystyczne dla określonej choroby serca. Warto zainteresować się kręgosłupem szyjnym i piersiowym, czy nie ma tam zmian dających nietypowe bóle w klatce piersiowej. Przede wszystkim proszę jednak wrócić do swojego lekarza, przypomnieć jak te dolegliwości wyglądały przed 2 laty i jak teraz? Co wówczas z badań było zrobione i co robić dzisiaj.