Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość shosho

Rekomendowane odpowiedzi

Zaczelo sie od dwutygodniowego przeziebienia. Kaszel, katar, stan podgoraczkowy. Chodzilam dzielnie do pracy i leczylam sie paracetamolem, tabletkami na gardlo, vicksem. Gdy po takim czasie mi nie przeszlo, poszlam do lekarza gdzie dostalam bioracef(?) i zwolnienie na tydzien. Pozniej poszlam do pracy na dwa i pol dnia, jednak wciaz padalam na twarz. Lekarz obejrzal gardło powiedzial ze tamten antybiotyk nie zadzialal i dostalam unidox solutab i zwolnienie na 11 dni. Jutro rano musze byc w pracy (inaczej mnie wyrzuca), zwolnienie sie konczy, a lekarz ma urlop i bedzie dopiero w pobiedzialek,a ja... wciaz goraczka/stan podgoraczkowy, uderzenia goraca, suchy kaszel, skrajne wyczerpanie, kazdy wysilek sprawia mi problem, bole w klatce piersiowej, brak apetytu, biegunka. Nie mam do kogo sie zwrocic z tym. Nie wiem co mam robic, gdzie sie udac. Boje sie o swoje zdrowie, a konkretnie zapalenia wsierdzia bo sporo mlodych osob w moim otoczeniu zmarlo z tego powodu. Czy sa jakies badania ktore moge zrobic prywatnie aby sie przynajmniej uspokoic? Nie wiem gdzie sie z tym udac. Boje sie ze mnie wyrzuca z podejrzeniem hipochondrii. Ta infekcja trwa juz 5 tygodni. Jestem wykonczona i przerażona. Nie moge spac bo boli mnie w klatce piersiowej.

Ale badanie krwi właśnie wykaże, co powoduje infekcję! Na pewno trzeba zrobić poziom CRP, morfologię, no posiewy, ale to już ponoć w szpitalu. Przeszłam IZW w wieku 7 lat i pamiętam, że to było okropne. Wysoka gorączka (40 st. C), bóle lewego ramienia, brak apetytu, duże osłabienie, ale wiem też, że są różne objawy.

Posiew krwi, CRP, OB to badania które musisz wykonać. Ja również przeszedłem zapalenie wsierdzia.W trakcie zakażenia miałem wysoką gorączkę 40 st.C i więcej, ból lewego ramienia, kiedyś tak mnie poskręcało że nie mogłem wyprostowany chodzić. Zmień lekarza idź do innego. Niestety mbie lekarz pierwszego kontaktu leczył na zupełnie inną chorobę. Dopiero znajomy ortopeda zalecił mi zrobienie posiewu krwi. Niestety często lekarze pierwszego kontaktu to amatorzy którzy potrafią leczyć jedynie lekkie przeziębienie (i to nie zawsze). Zrób badania i będziesz wiedziała co dalej. Poszukaj dobrego specjalisty. Pozdrawiam.

OB 17 CRP 1.8 RTG czyste Bóle pleców, stawów. Gniotący ból za mostkiem. Znaczne osłabienie. Zadyszka przy trochę szybszym kroku. Trudności z oddychaniem. Nie jestem w stanie podjąć jakiegokolwiek wysiłku fizycznego. Brak apetytu. Utrzymujący się wciąż stan podgorączkowy/gorączka. Trudności ze skupieniem się i wysłowieniem. Senność. Kaszel, zatkane zatoki. Bardzo nieprzyjemny zapach z okolic intymnych. Lekarz pierwszego kontaktu nic nie widzi.

Gość SomebodyElse

Hej, Shosho, odezwij się, wszystko ok? Ja także przeszłam IZW, dwukrotnie w odstępie 6mc, moje objawy były takie jak opisujesz + dodatkowo utraty świadomości straszne bóle stawów, zwłaszcza rąk i palców dłoni, jestem po operacji zastawki i powoli wracam do stanu sprzed choroby, ale to jeszcze długa droga