Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Tętniak aorty piersiowej

Gość Paweł

Rekomendowane odpowiedzi

moja siostra w piatek była na badaniach na echu serca wykryto u niej tętniaka aorty natychamistowa operacja ktora trewała 11 godzin podczas niej okazało sie ze dodatkowo ma jeszcze rozwarstwienie aorty... Do tego wszystkiego zawała prawej komory jest w bardzo ciezkim stanie 12 razy ją reanimowano podczas operacji ale ja wierze ze wszytsko bedzie dobrze skoro juz tyle przetrwała..dziekuje ze rozmawiacie o tym jakos jest mi lzej czuje ze nie jestem sama Moja siostra lezy w Aninie najlepsi specjalisci,, wierze w nią i we=ierze w lekarzy! Teraz potrzebuje dla niej krwi al przyjaciele naszej rodziny pomogą Ona wie ze nie jest sama. mam nadzieje ze te wszystkie posty beda pomocą dla osob ktore spotkaja sie z takim problemem i dodadza im otuchy ze ze wszytskiego da sie wyjsc tylko trzeba chciec i miec sile i oparcie w bliskich! i ja wierze ze sama soie dodam otuchy.
Julito ze Szczecina. Na ulicy Niemodlińskiej w Warszawie mieści się przychodnia specjalistyczna, przez tą przychodnie można się dostać do IK.Ja mam 44 lata operację miałem w grudniu 2006. Siedem godzin na stole ,po następnych 6 wybudziłem się, po 8 dniach byłem w domu.Dziś normalnie pracuję biegam itp. A nie byłem jakimś okazem zdrowia.Operował mnie Prof.Biedermann i Dr. Szpakowski. Cudowni lekarze. Myśl pozytywnie i do przodu. Pozdrawiam.
a czy po operacji puchły nogi mojej mamie puchnie noga którą nacinali w pachwinie żeby podłączyć sztuczne funkcje życiowe podczas operacji. Kontaktowała się z lekarzem i kazał odstawić amlozek i zrobić echo serca. Czy ktoś miał coś podobnego. A i jeszcze mało oddaje mocz.
Cześć Julito, podpowiedz proszę, jak można umówić się na wizytę do profesora Biedermana? Czy za pośrednictwem jakiejś prztchodni, czy też masz może jakieś namiary telefoniczne do niego/jego gabinetu. Będę bardzo wdzięczna za informacje! Pozdrawiam serdecznie, Alicja PS. Jak długo oczekuje się na wizytę, a jak długo na operację?
Witaj Alicjo , wizyta kosztuje 250zł , prof. jest w tej przychodni co dwa tygodnie .Dzwonisz i Cię rejestrują . Teraz przyjmuje 20 sierpnia , więc jak nie będzie na ten termin miejsc to dopiero za dwa tygodnie . Nie wiem ile sie czeka na operację , myślę , ze to zależy od stanu pacjenta .Podam Ci numer do przychodni , w której prywatnie przyjmuje profesor .Zadzwoń a oni podadzą Ci dokładnie jak tam dojechać .0225091460.Życzę zdrowia :)
Mam tętniaka aorty ma 7cm za miesiąc mam mieć operacje lekarz powiedział że tętniak jest nierozwarstwiający więc wystarczy żebym się nie przemęczała i nie denerwowała do czasu operacji (muszę się zaszczepić). Czy może ktoś z Was też miał tego rodzaju tętniaka? Zaczynam się trochę bać że to za długo żeby czekać tyle. Wiem że powinnam ufać lekarzom i ufam tylko czasem poprostu się boje mam dzieci, męża więc mam dla kogo żyć.
Witam. U mojej mamy wykryto tętniaka aorty, była juz z wizytą u specjalisty w Opolu, jutro ma mieć robione powtórne USG potwierdzające i wówczas zostanie podjęta jakakolwiek decyzja co będą robić. Bardzo się tym martwię, ale wierzę,że wszystko się ułoży.Podczas pierwszego USG stwierdzono, że tętniak ma 4 cm. Czy konieczność operacji zależy od wielkości tętniaka?Gdzie są najlepsi specjaliści od tego typu choroby?Czytając Wasze wypowiedzi sama już nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Jaka jest szansa przeżycia takiej operacji? Będę wdzięczna za wszystkie porady.
Witaj Julito. Jak piszesz Twój Tata ma tętniaka poniżej 5 cm. Ja też miałem takiego, lecz po 2 miesiącach było już 6,3 cm. Kontroluj rozmiary tzn. idź z Tatą na echo serca i trzymaj rękę na pulsie. A tak nawiasem to cieszę się , że jest taka strona, bo jak widzę możemy sobie pomagać. Pozdrawiam wszystkich przed i po.