Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

PIOTREK71, rozmawialiśmy na temat wyjazdu na forum w innym temacie. Ktoś powiedział o integracji, ja podchwyciłam i cały czas trzymam. Deklarowali się: MIREK61, NIEOBECNY, RAFTI70,EWA30Ztof (ale chciałaby do innej miejscowości), STS, ja, Ktoś z Łodzi, dwaj młodzi panowie, niedawno operowani (chyba też?). Rozmawialiśmy o tym kilka miesięcy temu, tak na zasadzie orientacji w terenie. Obiecałam, że założę osobną grupę aby inni poza naszym *tematem* mogli do nas łatwiej dotrzeć. Założyłam więc kilka dni temu grupę SERDUCHA i zbieramy się. Kochani, których wymieniłam powyżej, czy nadal jesteście chętni? Teraz już zapisuję wszystkich docelowo, bo czas poszukiwać miejsce i dokonać rezerwację. Pozdrawiam wszystkich - Bet

Jak tam moi mili? Mocno pracujecie? Nikt nic nie pisze;)? Cieszy mnie fakt, że dołączają do nas kolejne osoby. Podane jest, że stanowimy grupę 12 osób. Jednak nie widać tego po loginach. Jak to rozumieć? Czy dociera do Was, że od jutra zaczyna się weekend?????? Nie mogę się doczekać :) Pozdrawiam wszystkich. Bet

Witajcie ! Dawno nie pisałem ale czytam namiętnie wszystkie wpisy i jestem w temacie. BET - Nasza Ty Pani Prezes klubu ( nie pogniewaj się ) , ale bardzo fajnie , że ogarniasz naszą grupę i promujesz nasze spotkanie. Mam nadzieję podobnie jak Ty , że będzie nas więcej i będziemy mogli spotkać się LIVE wymieniając doświadczenia i poglądy na nasze codzienne problemy i nie tylko.... Pozdrawiam i do usłyszenia Rafti70

:):):) To również moje połowicznie strony:) Dzięki za wsparcie i pomagajcie mi jak tylko potraficie. Powiedzcie proszę czy trzymamy się Lądka? Od czegoś musimy zacząć. Błe hłe hłe..........wyborów jeszcze nie było więc i prezesa tu nie ma:) Na razie jesteśmy jedną kropelką, która mam nadzieję rozrośnie się w wielkie serce :) Rafti70 ja nie jestem gniewalska ;)............. no nie aż tak bardzo ;) Pozdrawiam Was mocno - Bet

W takim razie do boju !!!!!!!!!!!! Proponuje ośrodek wanda i Rybniczanka w Lądku Zdrój. Byłam tam kilka razy, więc zainteresowane osoby zapraszam do pytań. Z tych dwóch budynków proponuję Wandę. Wczasy dwutygodniowe można spędzić tam za 1000,00 a turnus rehabilitacyjny za kwotę około 1600,00. Oczywiście nie musimy być tam tak długo, wszystko zależy od możliwości urlopowych, finansowych, rodzinnych.......Podrzucam ofertę z cennikiem: http://www.areatour.pl/1,2,233,260,ladek-zdroj-sanatorium-im-dr-a-ostrowicza-rybniczanka-wanda.html Informacje o Lądku: http://www.ladek.pl/cms/php/strona.php3?cms=cms_ladzd Największą atrakcją Lądka jest Zdrój Wojciech z niespotykanymi, jedynymi w Europie wodami termalnymi w basenie na podobieństwo term tureckich - siedzi się na marmurach i pluska w wodzie termalnej....... mniammmmmmmm żeby przybliżyć wam to cacko, podrzucam link: http://dolnyslask360.pl/miejsce.php?q=230 Kto nie zna tych terenów, to może odwiedzić: Złoty Stok z kopalnią złota, Jaskinię Niedźwiedzią w Kletnie, Kotlinę Kłodzką, Błędne Skały, Wambierzyce, Kudowę Zdrój, Duszniki, Polanicę Zdrój........ i wiele innych atrakcji. Organizują tam również wycieczki do Pragi i Wiednia. Odpoczywa się tam inaczej niż nad morzem, gdzie jest tłum turystów. Ja lubię wszędzie odpoczywać, poznawać nowe miejsca i dostosuję się do prawie wszystkich warunków. Uważam jednak, że jest to niedrogie miejsce i warte poznania. Proszę, zdeklarujcie się, bo im później tym ceny będzie ciężko negocjować oraz może nie być miejsc w jednym miejscu. Aha...dojazd najlepiej własnym samochodem :) albo grupowo :) dojeżdża się do Kłodzka i tam przesiadka do Lądka. Na przykład dojazd do Wrocławia, potem pociągiem do Kłodzka i dalej autobusem lub busem do Lądka. Sądzę jednak, ze zgramy się samochodami. Pozbieramy się jakoś na trasie....co wy na to? Miłych i owocnych rozmyślań - :):):) Bet :) Ps. Kurcze, ja chyba nie potrafię krócej pisać ............sorki ;)

No to w 4 osoby jesteśmy za Lądkiem:) : PIOTREK71, RAFTI70, Bet, STS. ::):):P Kto da więcej ???;) Nieobecny - gdzie jesteś ? To od Ciebie wypłynęła propozycja integracji ! Odezwij się ! KRZYSZTOF1 - zdecydowałeś się na wyjazd. Czy teraz odpowiada Ci Lądek? Lucek - czekam na potwierdzenie Lądka ????? Namawiamy oczywiście wszyscy EWĘ30ZTOF, Zosię, Lucynę, prawda !!!!!!!!!!!!!!! Mirek61 zrezygnowałeś, ale są jeszcze miejsca ;) Miłej soboty, słonecznej.......... Bet

Witajcie wszyscy :) czy spaliliście już świąteczne kalorie? Ja ten mijający weekend spędziłam wreszcie spokojnie. Szaleństwo przygotowawcze i same Święta to bardzo trudny okres dla mojej kondycji :) Teraz czekam na długi weekend, potem kolejny i urlop :) Wiecie co? Tak sobie myślę, że najwyższy czas zaplanować wakacje. W nadchodzącym tygodniu będę próbowała coś załatwić w Lądku. Wybieram się tam ze znajomymi *sercowcami* z w końcówce lipca i początkach sierpnia. Czy są chętne osoby dołączyć w ramach głównego wątku tej grupy - czyli budowy Serducha? Nie będę ponownie wymieniała listy wcześniej zgłaszających się osób, bo są one wymienione trochę wyżej. Proszę, dajcie jakąkolwiek odpowiedź, typu: jestem na TAK lub jestem na NIE. Pozdrawiam i życzę udanego wieczoru :) Bet

Witam grupę Serducho,mnie pasuje każdy termin i miejsce ale oficjalnie potwierdzę pod koniec tygodnia,w środę będę miał decyzje NFZ co do mojego sanatorium,decyzja już jest tylko maja mi w środę potwierdzić termin i miejsce kuracji i aby te kuracje nie zbiegły się w czasie z naszym wyjazdem,Bet widzisz jaki ja jestem ugodowy jak ten mężczyzna który uwiódł kobietę w sanatorium,taki mężczyzna po powrocie w domowe pielesze jest jak telefon albo zajęty,albo pomyłka albo poza zasiegiem-oczywiscie zart wszystkich milo pozdrawiam Krzysztof 1.

Bet-serduszko jesli pojade to sam,rodziny sie na kuracje nie bierze a zona zrozumie,zreszta ostatnio podczas uniesien milosnych zona stwierdzila ze mnie sie oko swieci na czerwono,ja biegiem do lekarza i mowie jemu o tym fakcie,lekarz mnie pyta ile mam lat ja ze ponad 60 a lekarz mowi co sie pan dziwi jedziesz pan na rezerwie wiec kuracja wskazana-oczywiscie zart Bet jedna osoba,ilosc dni zdecydujcie sami ile wytrzymacie z takim zartownisiem jak ja a potwierdzenie w sobote.Pozdrawiam grupe Serducho-Krzysztof 1.

Gość sercowiec60

Kurczaczki pieczone, trochę daleko ten Lądek Zdrój, bo mam prawie 600 km w jedną stronę, czyli sam dojazd zacnie by obciążył moją kieszeń. Może w okolicach Łodzi by się znalazł jakiś Ośrodek do odpoczynku i integracji. Prawie centrum Polski to jest i może więcej osób by się skusiło na wyjazd.

Witaj Bet Kurczaczki pieczone jak napisał sercowiec no za daleko to jest chętnie bym się spotkała ze wszystkimi chociaż nie jestem po operacji Tylko sobie żyję z tętniakiem 5,4 i z zastawkami które się ponoć nie domykają ALe w podróż się nie wybiorę i to sama Może kiedyś będzie bliżej o w okolicach łodzi to pomyslę pozdrawiam tu wszystkich przed operacjami i tych odważnych po operacjach

Moi drodzy pytałam wielokrotnie przez kilka miesięcy chyba od października albo listopada byłego roku) czy są osoby chętne do wspólnego wyjazdu i prosiłam o propozycje terminu, długości pobytu i miejsca. Zgłosiło się w porywach około10 osób. Kilkoro chętnych z radością zaakceptowało Lądek, natomiast pozostałe nie wypowiedziały się. Uznając, że nie jestem sama za Lądkiem - dalej proponowałam wyjazd właśnie do tego kurortu. Dodam, że mam do pokonania około 500 km aby tam dojechać, więc nie jest to dla mnie miejsce w okolicy trzydziestu kilometrów.. Zresztą odpoczynek prawie w miejscu zamieszkania nie jest pełny. Polska nie jest tak duża aby w ciągu kilku godzin jednego dnia przedostać się z miejsca na miejsce. Skrupulatnie tworzyłam listę wyjazdową. W okolicach ostatnich świąt poprosiłam o potwierdzenie udziału w wyjeździe aby móc w porę zarezerwować miejsce, noclegi, wyżywienie, abyśmy nie byli porozrzucani po całej okolicy. Oczywiście rozmawiając na temat rezerwacji dla grupy można starać się o rabaty. To też był istotny powód aby szybciej za to się zabrać, bo kilka osób wspominało, że nie jest w stanie ponieść zbyt dużych wydatków. Lądek nie jest drogi w stosunku do innych turystycznych miejscowości, więc i to przeważało jego szalę. Na moje zapytanie o potwierdzenie wyjazdu tylko jedna osoba dala mi odpowiedź (rezygnacja), inna miała dać później odpowiedź, a reszta nie odezwała się. Nikt do tej grupy nie dokoptował. Uznałam zatem, że wyjazd nie dojdzie do skutku i przestałam agitować i zastanawiać się gdzie jechać, za ile i na jak długo. Przykro mi, wychodzi na to, że ani Lądek ani Łódź ani żadna inna miejscowość nas nie połączy. Pozdrawiam i fajowej majówki Wam życzę

Witaj Bet to jest bardzo trudne zorganizować taki wyjazd BO koszty jakie są takie są ale nie każdy może sobie na to pozwolić Mnie też by było trudno i to ze względów finansowych Tak żę utrzymujmy ze sobą kontakt przez kompa ,skajpa ,są możliwości. ale i to nie każdemu chce się pisać ,czy rozmawiać a zorganizować wyjazd to chyba od poczadku było skazane na niepowodzenie ale dzięki żę chciałaś dobrze Pozdrawiam tu wszystkich sercowców

Zosia ja wręcz przeciwnie, byłam pełna wiary, że uda się zorganizować wyjazd. Ja również liczę każdą złotówkę. Jednocześnie ciężko pracuję, na wypoczynek muszę sobie pozwolić, i sądzę, że każdy po takich trudnych przejściach na to zasłużył. Oczywiście nie będziemy się tu wszyscy licytować czy tanio czy drogo, czy daleko czy blisko............ Te rzeczy od początku były do uzgodnienia. Jednak niewiele kosztuje napisanie swojej opinii typu: nie chcę jechać, chcę gdzie indziej, chcę na krócej, chcę za kwotę........ Przez tych 5 miesięcy moglibyśmy wspólnie nad czymś pomyśleć w taki sposób, aby każdemu w choć najmniejszym stopniu przybliżyć spotkanie. Ja z pewnością organizuję coś. Dołączyło już kilka osób, właśnie sercowych, w tym z tego forumu, choć już w innej łączności:) Ja jestem cały czas otwarta. Decyzje należą do Was wszystkich. Pozdrawiam