Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Gość krzysztof1

Dzięki za dopisanie do listy,napisze kilka slow o Sobie,jestem 60-letnim nastolatkiem,po operacji bay-passów dwa lata temu,zabieg udany bez żadnych powikłań,żyje normalnie,jeżdżę do sanatorium właśnie oczekuje na wyjazd,potrafię się świetnie dogadać z młodymi i dostosować do każdego towarzystwa gdzie staram się być dość wesołym-próbka-spotykaja się dwaj koledzy,stary co masz takie duże piersi,a wiesz zona nie ma wiec staram się być samowystarczalny-mam nadzieje ze nikogo nie uraziłem i w tym dzisiejszym dniu Walentego życzę wszystkim głębokich uczuć,zakochania w myśl piosenki do zakochania jeden krok.

PIOTREK71, jak pisałam może każdy przed i po zabiegu, rodziny i przyjaciela...... Ty zaliczasz się do sercowców :) więc chyba Ciebie przyjmiemy do SERDUCHA?:):):) Myślę, że im więcej nas to tym weselej nam będzie. Przeczytałam co pisałeś na temat nadciśnienia i uznaje Cię jako nasz :) Piotrek, dopisałam Ciebie do listy, czy dobrze zrobiłam? Dopisuj się do grupy? Pozdrawiam - Bet:

Dopisałem się do grupy , może troszkę o sobie. Mieszkam w Warszawie mam żonę i troje dzieci. Jestem zatwardziałym fanem Gwiezdnych Wojen , i horrorów G.Mastertona i S. Kinga . Doskonałe lektury na obniżenie ciśnienia.Darzę też dużym sentymentem lata * 80 moje dzieciństwo i dorastanie. Interesuję się II Wojną Światową z naciskiem na Kampanię Wrześniową 1939 r , Powstaniem Warszawskim 1944 r. , i D-Day 1944r. Stwierdzono u mnie nadciśnienie ciężkie , leczę je jak na razie z powodzeniem z 208/140 spadło mi już na 140/100 a czasem bywa jeszcze niższe. Dzięki za dopisanie mnie do listy.

PIOTREK71, fajnie siebie przedstawiłeś:) Chyba pierwszy raz spotkałam się z opisem zainteresowań wykraczających poza problemy zdrowotne:) Jest to miły *załącznik*do tego forum, gdzie piszemy o troskach, bólu, lęku czy radości po zabiegu. Myślę, że operacja wywiera dużo większy stres i obawy w stosunku do przyszłego życia aniżeli nadciśnienie, stąd rozmowa tylko na temat naszych problemów zdrowotnych. Nie umniejszam Twojego problemu, bo nadciśnienie ponad 200 jest strasznie wysokie. Gratuluję *opanowania sytuacji* :) i ciszę się, że do nas przyłączyłeś :) Pozdrawiam - Bet

PIOTREK71 dobrze mówisz, stres przygniata cale życie, powstaje niemoc i poszukiwanie pocieszenia. Czy masz jakiś pomysł na wyjazd? Czy odpowiada Ci propozycja, którą zaproponowałam? Propozycja ta została częściowo zaakceptowana w innym temacie *szukam kontaktu z osobami z wszczepioną zastawką*. Rozmowa ta toczyła się w okolicy listopada (chyba???) Jeśli chcesz poczytać, to zajrzyj tam. Lecę zrobić sobie jakaś kawusię. Ja mogę, nie mam takiego wysokiego ciśnienia:) Do usłyszyska - Bet

Gość krzysztof1

Witaj Piotrek w gronie Serducha,macie racje ze problemy zdrowotne to stres ale ja mam koleżankę która ma stres gdyż nie możne znaleźć partnera bo ma wygórowane wymagania co do wyglądu,partner musi być rudy,inni nie wchodzą w rachubę,kiedyś się pytam i jakie efekty poszukiwań a Ona mówi wiesz Krzysztof nici z tego a ja mowie to znajdź innego bo dlaczego ma być rudy,Ona mnie na to ze musi być rudy bo ja mam meble w kolorze mahoniu-to skromne lekarstwo na stres bo śmiech to zdrowie.Zycie wszystkim miłego dnia i pozdrawiam grupę Serducho..

Gość krzysztof1

Bet to byl dowcip,ale pamietam kiedys jak bylem mlody i przystojny pojechalem na wczasy nad morze,jest wieczorek zapoznawczy ale atmosfera nudna,wiec zagrali biale tango,Panie prosza Panow,patrze biegnie w moim kierunku piekna blondynka i poszlismy tanczyc,tanczymy tango przytuleni do siebie w pewnym momencie Pani stwierdza ze juz nie bedzie ze mna tanczyc bo ja niedlugo umre,ja wystraszony pytam sie skad Ona to wie a Ona stwierdza ze czuje moj koniec.Pozdrawiam i zycze usmiechu na codziennie.

Gość krzysztof1

A jeszcze wracajac z tych wczasow samochodem,patrze przy drodze jest fajna knajpka tylko dziwnie sie nazywa-Wielkie Oczy-no mysle wpadne cos zjesc,konczac posilek pytam kelnera dlaczego ta knajpa nazywa sie wielkie oczy a On mi na to zaraz przyniose rachunek to sie Pan dowie dlaczego.Pozdrawiam.

To jak dwóch Rosjan pojechało do Niemiec pracować. Zatrudnili się u faceta celem pomalowania mu domu.Facet kupił potrzebne rzeczy , farbę , wałki malarskie ,szpachelki itd. Kupił im tez prowiant na tydzień i oznajmił że wyjezdża i za tydzien wraca czy zdążą pomalowac. Alez oczywiscie i tak dalej. Facet wyjechał a robic sie nie chce. - Wiesz co Sasza sprzedamy farbę popijemy i czas zleci. - No tak ale co powiemy gospodarzowi ? - Umażemy jego koniu pysk w farbie i powiemy że wypił. Jak mówili tak zrobili . Po tygodniu facet wraca patrzy a tu nic nie zrobione - Co jest panowie nic nie zrobione farby nie ma - Panie jak obudzilismy sie rano to farby nie było a koń ma cały pysk umazany , wypił. Facet poszedł do stajni zobaczył konia wrócił po strzelbe i zastrzelił konia -Panie to tylko farba i za farbe zabił pan konia - oburzyli sie Rosjanie - Tylko farba ? Miesiąc temu zjadł Polakom 12 ton cementu !

Gość krzysztof1

Bet,jak juz pisalem,kiedys bylem mlody,piekny i przystojny,bedac na plazy obok mnie opalala sie mila Pani,ja chcialem Jej zaimponowac,wiec podchodze napinam miesnie i mowie,i co bomba no nie a Ona na to tak,tak tylko lont cos maly a na marginesie plaza byla dla naturystow.Pozdrawiam.