Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość michal1981

Rekomendowane odpowiedzi

Gość michal1981

Witam mam dylemat,jak pamietam pierwsze skurcze zaczely sie w szkole podstawowej,przy stresie z wysilkiem na lekcjach w-f,sadze teraz, ze to byly bigeminie komorowe trwaly okolo 1 minuty na poczatku wysilku, potem przechodzily i mozna bylo grac w pilke dalej,jakos sie tym za bardzo nie przejmowalem,czasem byly to pojedyncze pykniecia,az kilkanascie lat pozniej,przy pisaniu i obronie pracy mgr dostalem duza ilosc skurczy nadkomorowych,to 5 tys na dobe kazdy odczuwam,trafilem do anina prof walczaka,wychodzily skurcze nadkomorowe w dalszym ciagu i zostal utrwalony jeden czestoskurcz komorowy,zostalem poddany ablacji na ten czestoskurcz,po ablacji dodatkowe skurcze nadkomorowe nie ptrzechodzily,meczylem sie dalej,po jakims czasie trafilem z lekami do psychiatry,zapisal mi asentre,po ktorej to po okolo pol roku brania skurcze zniknely praktycznie calkowicie do pojedynczych pykniec powiedzmy raz w tygodniu,po jakims czasie oddstawilem asentre i bylo dobrze,az do teraz dwa miesiace temu zaczelo sie od nowa najpierw pojedyncze skurcze z ukluciami czulem jak by szpile w serce wbijali,dostalem od nowa lękow,zaczolem zazywac asentre, od 3 tygodni ja biore lęki odchodza,ale arytmia sie rozpasala na 100 fajerek,od tygodnia nie daje zyc,duzo napadowych skurczy nadkomorowych i komorowych przechodzacch w bigeminie komorowe trwaja do okol 2 minut potem lzeja ,a potem znowu,czasem jest pol dnia przerwy i znowu,wiem to bo wczoraj wyladowalem na pogotowiu i wyszlo to na ekg.dostalem betaloka i magnez,w nocy byl spokoj dzis jak tylko wstalem odrazu zaczely sie tance serca na nowo,po wzieciu nebiletu ktory wczoraj dostalem i hydroksyzyny jest narazie ok,ciekawe jak dlugo. co o tym myslicie.