Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 16 lat, 177 cm wzrostu i waze 66kg. Mam tak zwany *brzuszek*. Jakies pol roku temu doznalem ataku serca, bylo mi nie dobrze, prawie zemdlalem. Pojechalem na pogotowie, zrobili EKG odeslali do domu. Powiedzieli ze za duzo czasu spedzilem na sloncu i doznalem lekkiego porazenia, ale to nic powaznego. Wrocilem do domu czulem sie strasznie po poludniu znow mi bylo nie dobrze. Jakies 2 tygodnie potem znow atak serca, znow pogotowie i znow wysmiali mnie lekarze ze symuluje. Za 3 razem wzieli mnie do szpitala i stwierdzili nerwice. Ale martwi mnie to ze czuje silne pulsowanie w brzuchu i rozni sie rytmem od serca. Serce swoim rytmem, a brzuch swoim. A do tego mam brzuch grubszy jak stoje. Ale jak sie poloze to jakby sie zapada i robi sie to pulsowanie. Caly czas czuje uczucie odrealnienia od swiata, jakbym zyl w prozni. Dodam ze kiedys *sztachnalem* sie marihuana ale nawet zadnej fazy nie mialem, zrobilem to za namowa kolegow. Zanim mi sie to stalo to baardzo duzo cwiczylem. Miesnie brzucha, biceps, bieganie i piłka nożna. Kiedys malo oddawałem moczu, a dzis 4x. Nie robie prawidłowego kału. Tak do połowy rzadki a reszta normalna. Boje sie o siebie. Codziennie modle sie zebym nie umarł. Czuje sie bardzo dziwnie. Licze na jakies odpowiedzi. Dodam ze jak bylem w szpitalu to wykonali mi badania: rtg klatki, rezonans, tomograf, ekg kilkanascie razy, mocz, morfologia. Wyszlo ze mam skrzywienie boczne kregoslupa a poza tym to ta nerwica. Mierzyli mi jeszcze cisnienie i jak leze to normalne 120/80 puls:85 a jak wstane to 125/85 puls:120. Prosze o pomoc. Szukam pomocy gdzie moge. Lekarze mnie spławiają. Licze na odpowiedzi. Pozdrawiam ;/

Nie myl pojęć, atak serca gdybyś miał to by cię ze szpitala nie wypuścili, miałeś jedynie inne doznanie w sercu być może przyspieszenie rytmu czy zaburzenie ale nie atak i nie pisz bzdur. Wszystkie objawy które opisujesz mogą być nerwicą ale nie muszą. Zrób badanie holtera ekg, może nawet kilka aby wychwycić czy masz zaburzenia rytmu. Pisząc odrealnienie - brzmi jakbyś był psychicznie chory więc nie dziw sie że lekarze beke z ciebie mają. Robi ci się słabo czy co? To zupełnie inaczej brzmi. Pamiętaj gadając z lekarzami trzeba też umieć dobrze określić swoje dolegliwości a podając odrealnienie, ataki itd traktują cię jak nerwicowca, symulanta itd. Być może to tylko nerwica ale trzeba zrobić więcej badań. Każdemu zapada się brzuch jak się położy na plecach, nawet spaślakowi też się zapada choć może nie cały ze względu na ew masę ciała. Aorta w brzuchu tam ci pracuje i ją czujesz a tym bardziej jak jest położona bliżej skóry. U osób szczupłych widać jej pulsowanie. Nigdy nie pokrywa się równo z tętnem ani pracą serca, jest niewielkie opóźnienie w tętnieniu

Podpisuję się w całości pod ja1.Tętno w aorcie brzusznej jest opóżnione bo fala krwi dociera tam z opóznieniem ,wszyscy czujemu tętnienie w brzuchu .A tętniak jest bezobjawowy ,dlatego tak grożny i nieprzewidywalny .Nie masz żadnego tętniaka .A na przyszłość nie pal żadnych gówien bo potem kończy się to problemami z sercem własnie .