Gość kaczor111 Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Witam, prawdopodobnie mam refluks przelyku, ale gastroskopie bede miec dopiero w listopadzie.. prosze o jakies leki bez recepty, dzieki ktorym chociaz na jakis czas mój oddech stanie sie nieco bardziej świeży... nie moge juz z tym wytrzymac Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Nie dostaniesz żadnych leków bez recepty na refluks .Refluks polega na złej pracy zwieracza przełyku bądz oddzwiernika żołądka .Nie mylić refluksu z nadkwasotą .Nadkwasota to żadkość a w refluksie zgaga jest dlatego że zwieracz nie trzyma soków żołądkowych .Można złagodzić lekami typu Controloc samo cofanie się treści żołądkowej (wtedy nie ma wrażenia cofania się kwasu żołądkowego )do przełyku ale zwieracza nie naprawisz .Controloc mozna kupić bez rp ale tylko 14 tabl. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kaczor111 Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Tyle ze ja nie mam zgagi... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ania05 Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 A to jakie masz objawy że podejrzewasz refluks ????? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi