Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Kruk

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od jakiś trzech lat mam problemy na tle nerwowy (tak uważają lekarze) a mianowicie szybkie bicie serca ,napady lęku i paniki.Miałem robione EKG które wyszło dobrze.Lekarz na początek dał mi leki na zmniejszenie szybkości bicia serca ,ponieważ miałem dość wysokie tętno spoczynkowe ok.80-90 na minutę.Zmartwił mnie jednak napad gdy podczas drogi do sklepu (zwykły spacer) dostałem ataku duszności i bardzo szybkiego bicia serca, zawroty głowy i myślałem że zaraz umrę ,uciski w okolicy serca sam nie wiedziałem co się dziej.Zadzwoniłem po karetkę.Zmierzyli mi tętno było około 150 uderzeń na minutę ,po za tym EKG w szpitalu znów nic nie wykazało.Udałem się do prywatnego kardiologa ,najlepszego w mojej okolicy.Po powtórnym EKG (które nic nie wykazało ,miałem założonego Holtera 24h.W Holterze wyszła mi nawet ładna średnia częstość serca 72 na minutę.Dodatkowo stwierdzono pojedyńczę pobudzenie przedczesne i pobudzenie przedczesne dodatkowe komorowe. Wie ktoś co to są te pobudzenia ?? Potem miałem Robione Echo serca i wykazało dodatkową nić ścięgnistą ,lekarz powiedział że mam się tym nie martwić.Po za tym jeszcze Śladową niedomykalność Mitralną i trójdzenia. ? czy to coś poważnego jeśli to jest niedomykalność śladowa ? Dodam że ostatnio doszły dziwne objawy mianowicie bóle pod lewą piersią i czasem czy w spoczynku czy podczas wysiłku mam dziwne uczucie jakby mi ktoś ścisnął ręką serce.Po za tym problemy z oddechem jakbym nie mógł do końca złapać powietrza.Dodam że jestem młody mam 18 lat ,nie piję nie palę i nie ma nadwagi ,ani żadnych problemów z tarczycą i krwią.