Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa szyjnego z dyskopatią

Gość Margo 327

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Margo 327

Witam serdecznie.Mam ogromną prośbę o przetłumaczenie mi co oznacza Opinia Lekarza.Zostałam skierowana z Urzędu Pracy do lekarza po zdolność do pracy w market,stanowisko wykładanie towaru,dział gospodarczy i spożywczy.Nic kompletnie z tej opinii nie rozumiem.Rozpoznanie jakie napisał lekarz to: Zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa szyjnego z dyskopatią wielopoziomową,z przewlekłym zespołem bólowym korzeniowym.Teraz opinia:Choroba zwyrodnieniowa kręgosłupa szyjnego z przewlekłym zespołem bólowym korzeniowym powoduje ograniczenie funkcji układu ruchu,szczególnie w zakresie podejmowania wysiłku fizycznego,co ogranicza ,zdolność do podjęcia pracy,jednak z zachowaniem zdolności do pracy na otwartym rynku pracy.Proszę pomóżcie.Czekam na odpowiedź.

Gość anka111

Dziewczyno jeśli trafiłaś na kompetentnego lekarza i postawił słuszną diagnozę skontaktuj się z dobrym neurologiem i zrób rezonans magnetyczny. Jestem po operacji kręgosłupa szyjnego bo dyskopatia zwłaszcza w odcinku szyjnym może grozić paraliżem tak było w moim przypadku. Jeśli mogę poradzić to zdrowie przede wszystkim a później można myśleć o pracy bo ta choroba nie musi ale może spowodować właśnie takie konsekwencje.