Gość Margo 327 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Witam serdecznie.Mam ogromną prośbę o przetłumaczenie mi co oznacza Opinia Lekarza.Zostałam skierowana z Urzędu Pracy do lekarza po zdolność do pracy w market,stanowisko wykładanie towaru,dział gospodarczy i spożywczy.Nic kompletnie z tej opinii nie rozumiem.Rozpoznanie jakie napisał lekarz to: Zmiany zwyrodnieniowe kręgosłupa szyjnego z dyskopatią wielopoziomową,z przewlekłym zespołem bólowym korzeniowym.Teraz opinia:Choroba zwyrodnieniowa kręgosłupa szyjnego z przewlekłym zespołem bólowym korzeniowym powoduje ograniczenie funkcji układu ruchu,szczególnie w zakresie podejmowania wysiłku fizycznego,co ogranicza ,zdolność do podjęcia pracy,jednak z zachowaniem zdolności do pracy na otwartym rynku pracy.Proszę pomóżcie.Czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ani05 Opublikowano 26 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Wydaje mi się że możesz pracować na innym stanowisku ?bo na tym które zostało zaproponowane raczej nie .Nie rozumiem tego bo 50 % ludzi ma takie zmiany i nikoego nie pytają o to czy moze pracowac .... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość anka111 Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Dziewczyno jeśli trafiłaś na kompetentnego lekarza i postawił słuszną diagnozę skontaktuj się z dobrym neurologiem i zrób rezonans magnetyczny. Jestem po operacji kręgosłupa szyjnego bo dyskopatia zwłaszcza w odcinku szyjnym może grozić paraliżem tak było w moim przypadku. Jeśli mogę poradzić to zdrowie przede wszystkim a później można myśleć o pracy bo ta choroba nie musi ale może spowodować właśnie takie konsekwencje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi