Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zastawka mitralna i migotanie przedsionków i arytmia

grazynag

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i proszę o pomoc. Proszę napiszcie mi co mam zrobić. Jak już wspominałam w przedstawieniu się mam zastawkę mitralną, utrwalone migotanie przedsionków i co za tym idzie zupełnie normalne że mój rytm serca nie jest *całkiem regularny*. Jednak teraz doszły mi kłopoty z tarczycą i wykryto u mnie niedoczynność tarczycy. Biorę Euthyrox. Od tygodnia mam dodatkowo problemy z zatokami i dołożono mi antybiotyk Amoxicilin. Pojawił się jeszcze większy dyskomfort przez większą arytmię. Napiszcie proszę, czy to normalne i co mam zrobić jeżeli nie. Pozdrawiam

Arytmia mniejsza i troszkę lepiej. Dziś, tj, we środę koniec antybiotyku to i organizm się uspokoi jak dostanie swoje witaminy. Zauważyłam że przy anemii (to może być też od antybiotyków) serce jest bardziej osłabione z powodu braku dostatecznej ilości hemoglobiny. Najgorsze teraz będą te uderzenia klimakteryczne. Co macie dobrego na klimę w naszych kardiologicznych schorzeniach? Byłoby mi miło gdyby któraś pani zechciała się podzielić wiadomościami. Miłego dnia. U mnie 28 st. ciepła.

Dlaczego na tym forum nikt nie pisze n posty nowych członków. Nawet nie wiem czy można na was liczyć. W przypadku, gdy jesteśmy chorzy i się pytamy, a odpowiada echo, to zupełnie nie wiem po co to forum, po co kontakt? Nasze doświadczenia w przypadkach o których się pisze mogą nam pomóc, bo nie ma sensu biegać z każdą głupotą do lekarza. Przy takiej opiece to trudne. Myślałam że forum pomaga albo chociaż doradzi lub wskaże drogę. A tu echo.

Mam a raczej miałem arytmię,długo.Lekarze, leki bez efektów.Nie było różnicy w pracy serca.60 uderzeń normalnych i ok.7-8 razy dodatkowe skurcze.Wynik holtera zaskoczył nawet kardiologa. Sam się wziąłem za siebie.Zioła i różne mikstury nic nie pomogły. Porada syna poskutkowała.Chodzi do siłowni,dużo czyta i stwierdził,że istotne jest w pracy serca przewodnictwo impulsów sterowniczych i decydujący jest stan elektrolitów w naszym organizmie. Zacząłem pić izotonik przeznaczony dla ćwiczących.Po kilku dniach serce się uspokoiło,nic nie czuję.Kiedy badam się stwierdzam bardzo rzadkie i lekkie niemiarowości. Dodatkowo biorę koenzym Q10/wyraźnie dodaje energii/oraz gold omega3. Dodam,że mam lat 70 a lekarz stwierdził ,że arytmia to wina wieku.Jak widać mylił się.

Grazyna czemu od razu się tak bulwersujesz? Nie na każdy wątek ludzie odpisują. Na forum nikt Ci nie powie co masz robić, czy masz iść do lekarza. Jesteś dorosłą kobietą i powinnaś znać swój organizm. Jeżeli czujesz, że jest gorzej to trzeba udać się do lekarza. Nie napisałaś co masz z tą zastawką mitralną - ją ma każdy. Ale masz niedomykalność, zwężenie, jesteś po operacji? Nie napisałaś ile masz lat. Ludzie starsi bardzo często mają utrwalone migotanie przedsionków, jeżeli masz wadę zastawki mitralnej to migotanie może być skutkiem wady. Ale niekoniecznie. Napisz więcej szczegółów.