Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Dodatkowe skurcze serca, zawroty gł&owy i wysoki puls

piotrekzak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewien problem, jakiś czas temu miałem lekkie nadciśnienie, na szczęście *zbiłem* je lekami, już ich nie zażywam. Jakiś miesiąc temu byłem u kardiologa na kontroli miałem robione badania, EKG itd... wszystkie były w normie ciśnienie 120/80 czyli też w normie. W domu jak mierzę to mam tak koło 120/60. Od jakiegoś czasu odczuwam takie jakby dodatkowe skurcze serca nie jest ich dużo w ciągu doby nasilają się w sytuacjach gdy się denerwuje, oraz odczuwam czasem(rzadko) pojedyncze mocne uderzenie serca, bez zawrotów głowy itd. Bardzo mnie to stresuje ciągle mierzę sobie puls ciśnienie wszystko w normie, gdy siedzę bądź leżę czuję jak mi serce bije, gdy przykładam rękę do klatki piersiowej to też czuję to normalne? W dodatku widac mi puls na szyi jak stoję przed lusterkiem to widzę jak mi pulsuje szyja po obu stronach. Na co dzień żyję aktywnie, często gram w piłkę, chodzę na basen raz na jakiś czas, nie piję nie palę, nie zażywam środków odurzających. Jeszcze dodam że u lekarza jak byłem na kontroli miałem wysoki puls z nerwów ale żadnych szarpani serca ani nic, więc kazał mi zażywac Persen Forte raz dziennie. Proszę was o odpowiedź co mi może dolegac... Dziękuje, pozdrawiam.

Kolego nie bój żaby ;) to tylko dodatkowe skurcze . też je mam....i tez w zasadzie ttylko jak sie denerwuje. też zyje baardzo aktywnie. np. dziś jak się bardzo furką do bydgoszczy spieszyłem to kilka miałem bo poczułem...ale w sumie się nie dziwię bo musiałem się napocić by zdążyć naczas;) także nie bój nic, a najważniejsze nie badaj sobie ciagle tętna..... ;)

Gorzej by było gdyby nie było ci widać tętna na szyi .To normalne .Czucie bicia serca to też normalne .Nie przejmuj się .Zapewne jestes nadwrażliwcem i czujesz takie rzeczy .Niektórzy nawet nie wiedzą gdzie serce maja :)

Nie masz żadnej niewydolności serca, tylko dodatkowe skurcze, których się nie leczy, z którymi się żyje i które potrafią być uciążliwe , jak się je czuje. Witaj w klubie. Przestań sobie mierzyć tętno i ciśnienie, bo się tylko sam nakręcasz.

Jaka niewydolnośc chłopie ?Pierwsze słyszę o objawach jakie masz świadczących o niewydolności ????Zajmij sięe czymś i nie chodz do dr.Googla .Ciesz się życiem a nie zadręczaj bo wpędzisz się rzeczywiści w jakąs chorobę .Kup sobie magnez plus wit.B 6 i coś ziołowego na uspokojenie typu Waleriana ,Kalms itp.Pownno pomóc .I cisniemiomierz wystaw na Allegro albo wyrzuć przez okno .Ciśnienia masz idealne ,a dodatkowe skurcze ma każdy z nas tylko niektórzy je czują a niektórzy nie .

Też to mam i dodatkowo nerwica Proszę mi powiedzieć jak to odczuwanie bo jak mam seriami to już się boję i denerwuje strasznie nie chce umierać szok Ja odczuwam to jakby ktoś uderzył mnie żołądek przesuwa się to w górę i w dol męczy mnie to strasznie Proszę powiedzcie jak to u Was wygląda Pozdrawiam