Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Krzysztof23

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Krzysztof23

Witam ... mam 23 lata zyje w pelnym trybie życia na sportowo jak i regularnie staram sie utrzymywać swoją dietę w sposób nie zagrażający mojemu zdrowiu , moja codziennosc raczej nie stanowi problemow o podłożach psychicznych co mogloby doprowadzić do choroby zwanej Nerwicą dlatego gdy moje serce zaczęło pracować inaczej niż w poprzednich latach mojego życia zacząłem sie zastanawiać co może być tego przyczyną od razu bez zastanowienia udałem się do wielu specjalistów min: -Kardiolog -Pulmonolog -Psychiatra -Gastrolog Wykonałe rownież szereg badań : -Ekg Serca -Echo Serca -Holter 24/h -USG Brzucha ( w celu wykluczenia tetniaka aorty , poniewaz mialem wyczuwalny puls w brzuchu ) -RTG Klatki piersiowej -Tomograf Klatki piersiowej ( Kontrast ) -Spirometria -Badania krwi wszelakiego rodzaju na Tarczyce , morfologia itp itd .. w Holterze wykazało jeden epizod Arytmi nadkomorowej lecz kardiolog powiedział , ze to nic niepokojącego ponieważ moglo to wyniknąć z chwilowego napięcia nerwowego ... poza tym z badań nie wyszło nic co mogłoby wpływać na moj obecny stan zdrowia ... Mianowicie Objawy które mi towarzyszą to Ciągłe nieustanne odczuwalne mocne bicie serca ( ani na chwile nie przestaje odczuwać mojego serducha ) często dzieje sie tak , ze gdy poloze sie na plecach po niewielkim wysilku serce jakby dostawało dodatkowe skurcze i przyspiesza nagle trwa to jakies 3-5 sec. lecz nie zdarza się to często ... dochodzi do tego ucisk w krtani ... wiele wskazywalo na to , ze to nerwica po konsultacji z lekarzem psychiatra uzyskałem recepte na leki Efevelon 37,5mg po czasie zwiększono mi dawke do 75mg brałem leki przez 5 miesięcy a z tego co wiadomo leki te działają po 2-3 tygodniach niestety objawy które mi towarzyszyły nękają mnie nadal gdyby nie to Mocne Bicie serca ktore odczuwam w brzuchu to dawno bym o tym wszystkim zapomnial ... JEST KTOŚ MOZE KTO MIAL PODOBNE SCHORZENIE ? I WIE GDZIE MOGLBYM SIE JESZCZE UDAĆ ? nigdy wczesniej nie zaliczyłem tylu badan co w tym okresie mojego zycia ... a i tak nikt nie potrafil mi pomoc , Pozdrawiam !

Witam, Proponuję kontrolować liczbę badań diagnostycznych z kontrastem i użyciem promieni rentgenowskich. Nie wszystkie z nich są nieszkodliwe dla zdrowia. Nie warto robić badań bez wyraźnej potrzeby. Dlatego lepiej mówić lekarzom, jakie badania były wykonywane ostatnio i jakie są planowane w najbliższej przyszłości.