Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Operacja by-passów w Gdańsku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój tata jedzie jutro do Gdańska, ma zaplanowana operację wszczepienia bypassów. Ma 62 lata, przeszedł 1 lekki zawał (nawet go nie zauważył), nie ma innych dodatkowych dolegliwości. Czuje się dobrze, tylko czasami go coś zaboli. ale ma zapchane tętnice i lekarze twierdzą, że bypassy trzeba zrobić. Operację prawdopodobnie wykona prof.Rogowski. Jestem sparaliżowana strachem. Czy ktoś może ma opinie o tej klinice i o samej operacji bypassów ew.powikłaniach? Nie mogę myśleć o niczym innym , tak bardzo się boję.

Witaj. Nic się nie bój,myśl pozytywnie. Mój tata miał robione bajpasy przez zespół prof. Rogowskiego.Operacja przeszła perfekcyjnie bez żadnych powikłań.Jest to jeden z najbardziej wykwalifikowanych zespołów w Polsce,są to fachowcy i wykonują operacje bo się na tym znają i mają to we krwi a nie jak niektórzy *bo mimo wszystko muszą to zrobić*. Poczytaj w internecie o prof. Rogowskim. Najważniejsze co mogłabyś teraz zrobić to nie czytać żadnych wypowiedzi na forach o bajpasach.Wierz mi że tak będzie lepiej.Każdy pacjent to inny organizm i inaczej wszystko przechodzi.Jednak jeśli ciekawość będzie silniejsza od Ciebie to pisz na: farmworm@o2.pl Postaram się odpowiedzieć na nurtujące Cię pytania. Pozdrawiam :)