Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czas oczekiwania na ablację

Gość cyferek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,czeka mnie ablacja,boję się niesamowicie... Moje pytanie brzmi: ile czasu czeka się na termin ablacji ? Od kilkunastu lat mam częstoskurcz nadkomorowy,w tym roku zaczął być bardzo uporczywy (od 40 do 80 częstoskurczy na dzień). Badanie holtera wszystko pokazało,Pani doktor aż się za głowę złapała widząc ten zapis...Oznaczyła moje papiery jako pilne. Czy zapis *pilne* może przyspieszyć termin? Jaki jest minimalny czas oczekiwania nawet w takim przypadku jak mój ?

Gość tomasz jan

Ja na ablację czekałem 9 miesięcy. Wykonano mi ją w Poznaniu w szpitalu kardiologicznym na ul Długiej 1 Wykonał mi ablację dr Adrian Gwizdała. Obecnie nie mogę się wielce opowiadać za skutecznością ablacji,bo to dopiero dwa miesiące po tym zabiegu, ale jak na razie czuję się dobrze i nie biorę żadnych prochów jak przed ablacją metokardy, stawerany, isoptiny itp.

Ja w ik w aninie czekam juz 8 miesiecy i sie doczekac nie moge. Mam nappis pilne ale co z tego jak teczka pilne jest duza i nawet z 2011 roku sa tam przypadki. Jak ja mial bym czekac 3 lata to chyba wziol bym sznur i dolasu poszedl po tyle sie meczyc to nie idzie wytrzymac.

Gość AndrzejO

Nie chce tu nikogo do niczego namawiac, ale wszyscy wiemy, ze w Polsce ze sluzba zdrowia nie jest najlepiej i ze warto, dla swojego dobra, wykazac troche indywidualnej inicjatywy. W przypadku ablacji, jak i kilka lat wczesniej w przypadku koronarografii i zalozenia stenta, zaczalem od platnej wizyty prywatnej u lekarza, ktory dokonuje zabiegu lub ma na to duzy wplyw. Wiekszosc z nich prowadzi w jakichs spoldzielniach lekarskich ukrytych pod roznymi nazwami prywatne konsultacje. Nietrudno sie dowiedziec gdzie i kiedy. Dlaczego z tego nie skorzystac? Wystarcza 1-2 wizyty w cenie 150-200 zl by nawiazac kontakt z lekarzem, ktory nas pokieruje dalej. Dodam, ze na koronarografie czekalem ok. 1 miesiaca, a na ablacje 2.5 miesiaca. Bez zadnych dodatkowych protekcji czy naciskow, nie mowiac o dodatkowych kosztach. Kazdy moze postapic tak samo.