Gość cyferek Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Witam,czeka mnie ablacja,boję się niesamowicie... Moje pytanie brzmi: ile czasu czeka się na termin ablacji ? Od kilkunastu lat mam częstoskurcz nadkomorowy,w tym roku zaczął być bardzo uporczywy (od 40 do 80 częstoskurczy na dzień). Badanie holtera wszystko pokazało,Pani doktor aż się za głowę złapała widząc ten zapis...Oznaczyła moje papiery jako pilne. Czy zapis *pilne* może przyspieszyć termin? Jaki jest minimalny czas oczekiwania nawet w takim przypadku jak mój ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość casta Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 To zależy, gdzie masz mieć ablację. U Walczaka czeka się podobno nawet rok, w Centrum Ostrobramska - czekałam miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość cyferek Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Najprawdopodobniej w szpitalu św. Wojciecha w Gdańsku Zaspa lub w Akademii Medycznej w Gdańsku. Cytuj Odnośnik do komentarza
warka Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zapis *pilne* zawsze przyspiesza zabieg, zawsze w pierwszej kolejności są wykonywane zabiegi pilne Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość cyferek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Co do terminu to wyznacza go kardiolog u którego się leczę czy on daje mi tylko skierowanie,a termin ustala szpital ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość xxx Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Ja czekam juz 3 lata na zabieg ablacji w SCCH W Zabrzu również mam w trybie pilnym najprawdopodobniej bede miał zabieg na koniec 2012 r pełen profesjonalizm he he ale cóż służba zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość cyferek Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Oj,3 lata to strasznie długo ;/ Ja tu się zastanawiam czy w przeciągu miesiąca lub dwóch będę miał termin,raczej jest to wątpliwe. Zachęcam inne osoby by napisały jak długo czekały na ten zabieg. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość tomasz jan Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Ja na ablację czekałem 9 miesięcy. Wykonano mi ją w Poznaniu w szpitalu kardiologicznym na ul Długiej 1 Wykonał mi ablację dr Adrian Gwizdała. Obecnie nie mogę się wielce opowiadać za skutecznością ablacji,bo to dopiero dwa miesiące po tym zabiegu, ale jak na razie czuję się dobrze i nie biorę żadnych prochów jak przed ablacją metokardy, stawerany, isoptiny itp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość martak Opublikowano 10 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 Ja na ablację w allenorcie w warszawie czekałam trochę ponad miesiąc też na moim skierowaniu napisane było pilne. Tam zabiegi wykonuje ekipa z Anina - prof.Walczak, prof.Szumowski, dr.Dyrejko Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość zbigniew 41 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam wszystkich, co do zabiegu ablacji to ja czekalem zaledwie 6 dni na zabieg, tempo expresowe a mialem go w Bialymstoku. Dr. Sawicki przeprowadzal, polecam wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza
valdas Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Czy ablacja w aninie jest refundowana Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość martak Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Jeżeli pacjent jest ubezpieczony w NFZ to wszędzie jest darmowa. Nawet można się *załapać* w prywatnych ośrodkach typu Allenort darmowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
mbrucka Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 W CZD dwa lata... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość biugerss Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Ja w ik w aninie czekam juz 8 miesiecy i sie doczekac nie moge. Mam nappis pilne ale co z tego jak teczka pilne jest duza i nawet z 2011 roku sa tam przypadki. Jak ja mial bym czekac 3 lata to chyba wziol bym sznur i dolasu poszedl po tyle sie meczyc to nie idzie wytrzymac. Cytuj Odnośnik do komentarza
mbrucka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Polecam zainteresowanie sie wykonaniem zabiegu prywatnie w Aninie w warszawie.. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość beata dwa Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Czekam już miesiąc ale moja dokumentacje wysłał szpital ponieważ od częstoskurczu dostałam zawal i częstoskurcz się już pojawił znowu mimo brania leków a nie wiem jak długo będę czekać Cytuj Odnośnik do komentarza
Raven Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Ja na swoja ablację czekałem 1,5 roku no i tydzien temu zrobiłem *to* :) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość beata dwa Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Ale miales robione w gdansku Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Dariusz Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 W jakim szpitalu w Białymstoku jest robiona ablacja ? i może ktoś wie z kąd pochodzi ten lekarz ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Tenia1 Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 Ja na swoją ablację czekałam 14 miesięcy i miałam ją przeprowadzoną w Katowicach - Ochojcu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość AndrzejO Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Nie chce tu nikogo do niczego namawiac, ale wszyscy wiemy, ze w Polsce ze sluzba zdrowia nie jest najlepiej i ze warto, dla swojego dobra, wykazac troche indywidualnej inicjatywy. W przypadku ablacji, jak i kilka lat wczesniej w przypadku koronarografii i zalozenia stenta, zaczalem od platnej wizyty prywatnej u lekarza, ktory dokonuje zabiegu lub ma na to duzy wplyw. Wiekszosc z nich prowadzi w jakichs spoldzielniach lekarskich ukrytych pod roznymi nazwami prywatne konsultacje. Nietrudno sie dowiedziec gdzie i kiedy. Dlaczego z tego nie skorzystac? Wystarcza 1-2 wizyty w cenie 150-200 zl by nawiazac kontakt z lekarzem, ktory nas pokieruje dalej. Dodam, ze na koronarografie czekalem ok. 1 miesiaca, a na ablacje 2.5 miesiaca. Bez zadnych dodatkowych protekcji czy naciskow, nie mowiac o dodatkowych kosztach. Kazdy moze postapic tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Sasza Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Ja o swojej ablacji dowiedzialem sie 16 01 2014 a zabieg 07 02 2014 wiec jakies 3 tygodnie totalne zaskoczenie Cytuj Odnośnik do komentarza
rexio11 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam ;) Mam 15 lat, WPW (objawowe i to bardzo) i ablacje za 3 tygodnie w Krakowie którą przeprowadzi doktor Jastrzębski. Mam pytania odnośnie samego zabiegu... czy jezeli jestem 15-latkiem bede miec narkoze czy znieczulenie miejscowe, czy jest szansa na powrót do mojego bardzo aktywnego zycia? Cytuj Odnośnik do komentarza
AndrzejO Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Rexio11, nie wiem będziesz miał pełną narkozę czy nie. Raczej znieczulenie miejscowe. Z tego co wiem ablacja w przypadku WPW udaje się najlepiej, znacznie lepiej niż w przypadku migotania przedsionków. Myślę, że jest duża szansa powrotu do aktywnego życia. Natomiast wiem, że będzie Cię operował świetny fachowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza
rexio11 Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 No tak o doktorze Jastrzębskim slyszałem same bardzo pozytywne opinie, Aczkolwiek ablacja sie zbliża z dnia na dzien a ja sie boje jak ch.... No a po ablacji? ile czasu bede sie musial oszczędzać i brac leki?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi