Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pieczenie z prawej strony pod żebrami przy nadciśnieniu

Gość Tomaszek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Otóż od tygodnia boli mnie prawy bok a konkretnie w okolicach żeber. Ból jest znośny przypomina na pieczenie , ale jednak uciążliwy.Zrobiłem badania w kierunku wątroby, śledziony, trzustki, woreczka żółciowego, nerek - nic nie widać. Wszystko w normie. Od sierpnia łykam dwa razy dziennie betabloker (Lokren i Norvasc) ponieważ miałem podwyższone ciśnienie i kardiolog wspomniane leki mi przepisał.Zakładam ,ze nie mają wpływu na ten ból. Nie wiem gdzie szukać przyczyny, co jeszcze zbadać??

No właśnie cholera nic nie ma. Denerwujące jest to jak diabli. Myślałem,ze może coś z woreczkiem albo wątroba. Już byłem przygotowany na to,ze może otłuszczona wątroba, ale lekarz robiący USG powiedział,ze wszystko jest Ok zarówno z wątroba , woreczkiem jak i przewodem żółciowym. Do tego mogę dorzucić bóle pleców/mięśni kiedy próbuję zrobić skręt ciała.

No gdyby to był kręgosłup co dla mnie na 99 procent to nic z narządami bo nie zrozumiałam o co ci chodzi ?Kręgosłup a własciwie ucisk na nerwy daje bardzo różne dolegliwości .Jesli są jakieś zmiany to mogą wystepować nawet niedowłady a co dopiero ból czy pieczenie .Spróbuj się smarować jakąś maścią przeciwzapalną i przeciwbólową .albo plaster jak radziła 444 .Przeczytaj też wnikliwie ulotki tych leków które bierzesz czy tam nie ma czasem działań niepożądanych w postaci parestezji lub przeczulicy skóry .

Ciepło Tomaszku a nawet gorąco.*....bedzie także wystepować piekący,palący ból po bokach,nad biodrami oraz z prawej i lewej strony na brzuchu.*A jest to objaw związany z *gorącą* watroba wg med.chińskiej.Unikaj kawy,tłustych słodyczy,niewyspania,nadmiaru seksu,ostrych przypraw.W/w grzeja watrobę,powodując również kurcze mięśni,kłopoty ze wzrokiem,zawroty głowy.Cytat pochodzi ze skryptu z med.chińskiej.Wody to sobie nie żałuj.