Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaburzenia kontaktu po upadku na głowę po operacji zastawki i założeniu bajpasów

Gość haniula87

Rekomendowane odpowiedzi

Mój ojciec jest pół roku po operacji (zastwka +bajpass). Przez 2 miesiące nie brał leków oraz spożywał alkohol. Zaczął mieć duszności (woda w płucach) oraz zaczęły puchnąć mu nogi oraz twarz i szyja. Kilka dni temu trafił do szpiatla, sanitariusze podczas wyprowadzania taty z domu upuścili go głowa na ziemię i tata gdy tarfił do szpiatala nie ma kontaktu ze światem zewnętrzym. Ma zawrotu ciężko mówi, słabo słyszy majączy, chcial uciekac ze szpitala, ciagle się powtarza, poznaje mnie jednak zachowuje sie nie swojo. Co się dzieje???? Co mam zrobic z tym upadkiem czy ma to jakiś wpływ?????

O tym co dzieje się z tatą to już lekarz prowadzący musi się wypowiedzieć .Liczysz na to żę ktoś tutaj wie co się stało ?Nie wiadomo czy w głowie po upadku coś czy związane to jest z ogólnym stanem ,czy dostaje jakieś leki które powodują taki splątanie .A swoją drogą to jak oni go nieśli do diaska że upadł i to jeszcze na głowe ?

Byłam u ordynatora, on powiedziałl że go to nieobchodzi co sanitariusze zrobili. Ja wiem jaki był stan ojca przed upadkiem a jaki po gdy byl juz w szpitalu. Ojciec tylko narzeka na bół głowy. Ja nieiwem do kogo mam się nawet zwrócic. Dam sobie rękę uciąć że wszystko po tym upadku.

Jak to go nie obchodzi .....ma to wyjaśnić czy sie nic nie stało .Powinnaś odbić na ksero dokumentację z karetki i jesli masz świadków tego upadku to do sądu a nie ich nie obchodzi .Powinni tacie zrobić rezonans tej głowy ,może jakiś krwiak się zrobił ....Jak oni go nieśli na krzesełku ,na noszach czy pod pachą do diabła ?