Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Epizod zahamowania zatokowego

Rekomendowane odpowiedzi

Mam to w opisie holtera. Kardiolog mnie uspokajał, ze to nic strasznego, ale jakoś nie przemawia do mnie wizja BEZPIECZNYCH zahamowań serca w nocy, w końcu śpię wtedy, nawet nie czuje, ze to sie dzieje, nie wyobrażam sobie tego wogole, nie ma nawet jak wezwać pomocy, bo nie wiem nawet o tym. Chciałam zapytać czy ktoś też to przerabia(ł). Są jakieś konsekwencje takich zahamowań? Czy możliwe, że serce może się wtedy całkowicie zatrzymać? I jeszcze jedno. Bulgotania w sercu. Mam to coraz częściej. Raz jest słabe, że prawie nie czuje, a raz, jak mnie ściśnie, tam w środku, to czuję jakby ktoś złapał mi serce w pięść i cholernie mocno ścisnął, jakby krew nie miała jak przepłynąć, zaraz robi mi się tam gorąco, oczy jak 5 złotych, zaraz po tym serce bije bardzo wolno, a za chwile dochodzi - domyślam się ze przez lęk - do kosmicznych szybkości. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam ciepło!

Hexe, lekarz kazał mi odstawić lek, zemdlałam w pracy inie ukrywam, że bo Nebileninie czułam się źle - co Ci już z resztą pisałam. Kardiolog powiedział, że mam zrobić badania i jeszcze raz przyjść do niego, bo musi coś sprawdzić, wtedy postanowi co mi dać.. Nie wiem o co mu chodziło. Jeśli chodzi o potas, napewno nie mam go za dużo, ani za mało. Co do nerwu błędnego, za cholerke nie wiem nic o tym nerwie, nie wiem co miałoby oznaczać jego wzmożone napięcie.. Jak to mówi moja babcia - Ja się już chyba kończę :(