Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zapalenie wsierdzia przy tętniaku aorty i niedomykalności zastawki aortalnej

morzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ewa30ToF

Ja jestem po 3 operacjach serca, przed wymianą aorty właśnie z powodu tętniaka. Zapalenie wsierdzie też przeszłam w dzieciństwie, więc wiem, co przeżywacie. Mam 30 lat. Gdzie Pani córka jest leczona? Ja od 13 lat jestem pacjentką Instytutu Kardiologii w Aninie. Działam w Fundacji Serce Dziecka, skupiającej rodziców dzieci z wadami serca, ale i dorosłych z wadami serca. Zapraszam do naszego grona* www.forum.sercedziecka.org.pl

Obecnie córka przebywa w Świętokrzyskim Centrum Kardiolgi w Kielcach. Od 1roku życia raz w roku jeździliśmy do Poradni Wad Wrodzonych Serca w Aninie. Córka była też pod kontrolą Poradni Kardiologicznej w Kielcach. Po ostatniej wizycie w tej poradni trafiła na oddzial Kardiologi I.ze zdiagnozowanym zapalenim wsierdzia.

Witam Cała rodzina jest mocno zaniepokojona stanem siostry i wszyscy chcemy jej pomóc - zapomniałem dopisać - jestem jej bratem. Dodatkowo stoimy przed wyborem odpowiedniej placówki na operacje. Przeglądając forum dużo ludzi pisze o prof. Bidermanie z Anina. Z informacji które posiadamy jasno wynika że profesor już nie pracuje w instytucie w Aninie tylko na ul. Praskiej. Czy ta placówka jest już na tyle dobrze zorganizowana (sprzęt, zespoły operacyjne itp) aby mogła przeprowadzić tak poważną operację ??? Czy ktoś z Was miał tam wykonywany podobny zabieg ???? Może jest jakiś inny ośrodek bądź lekarz który specjalizuje się w tego typu przypadkach ???

Hm... co tu napisać z własnych doświadczeń , żeby się przydało ... Myślę ,że dobry do operacji kardiochirurgicznej jest szpital położony najbliżej miejsca zamieszkania pacjenta, pierwszy, który podejmuje się określonego zabiegu operacyjnego. Z tym ,że po załatwieniu sobie operacji , wiedząc kto, co i gdzie dokładnie będzie robił. Ja na waszym miejscu udałbym się do profesora Bidermana na konsultację, pokazał badania, siebie, co i gdzie chce się zrobić, i zapytał go o zdanie . Co on na to. Osoby pełnoletnie niech chodzą i załatwiają swoje sprawy SAME !. Nie tatuś, brat czy mamusia tylko one osobiście . Nauczą się chodzić za swoimi sprawami , a to umiejętność bezcenna , tego nie uczą w żadnej szkole . TO OSTATNIE BARDZO WAŻNE ! można ze mną porozmawiać na skype , który znajdziecie w moim profilu tu na forum, pozdrawiam .