Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Skutki uboczne i przeciwwskazania do zażywania Propanolu

Schiza77

Rekomendowane odpowiedzi

Jak się czujecie po tym leku? Zanikają Wam dodatkowe uderzenia? Moj lekarz, ktory stwierdził arytmie, bez zadnych wad serca, kazał mi brac ten lek, dwa razy dziennie po 5 mg. Daweczka w sumie mała, i wczoraj wzięłam pierwszą polówkę, dzisiaj drugą. Kiedyś też brałam ale 20 mg dziennie, i chodziłam bardzo zamotana wiec zrezygnowałam, jednak zawsze - owszem - uspokoi , ale dodatkowe uderzenia są, ciągły ból.. Ściska mnie w klatce, nie mogę spać. nie wiem czy to od leku czy od tego, ze sobie wkręcam. Zaczyna mi się krecic w glowie, a tyle co sie tych kręceń pozbyłam. Czuje , że serrce mi bardzo zwalnia, ze stanie. :( JAkie mieliscie skutki ubocne zarzywania? Moze są jakieś przeciwskazania o ktorych nie wiem i dlatego się tak zle czuje? Czy serce moze stanac od takiej dawki ?

Ja miałam ciągle bicie serca. Dostałam te leki od lekarza i nigdy nie zażyłam. ZMień lekarza, bo szpikowanie lekami ci nic nie pomoże. Zrób sobie badanie elektrofizjologiczne i jeśli się okaże, że masz dodatkowe przewpdnictwo to je zlikwidują i będziesz miała do końca życia spokój. Nie zazywaj tego świnstwa, bo ci może sie jeszcze pogorszyc. pozdrawiem

Przede wszystkim jeśli dawkować beta-blokery to począwszy od najmniejszej dawki tj 1/4 tabletki z uwagi na to,że nie wiemy jak na dany lek zareaguje organizm a w przypadku tego typu leków bywa różnie..Trzeba mieć na uwadze,iż leki tego rodzaju obniżają znacznie ciśnienie stąd pojawiają się przykładowo zawroty głowy, w tym kołowrtoki, szumy w uszach, brak dostatecznej ostrości widzenia oraz sił witalnych i energii, często napady afazji itp. Trzeba najzwyczajniej zachować ostrożność przy zażywaniu leków z gr. beta-blokerów.