Zmeczonybolem Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Witam, założyłem ten temat aby się dowiedzieć jakie mogą być przyczyny pieczenia tylnej części głowy . Czy oprócz nerwicy mogą być też inne przyczyny ? Czy też może być to spowodowane urazem kręgosłupa( odcinka szyjnego) ? Często odczuwam pieczenie dodam , że miałem uraz kręgosłupa ( aktualnie czekam za rezonansem magnetycznym ). Pieczynie pojawia się tak niespodziewanie lub też przy przełykaniu pokarmu . Dodatkowo często odczuwam lekki ucisk w gardle ( dokładnie na pierścieniu ( chrząstce ) krtani możliwe , że tak lekko pod nią - to takie uczucie jakby ktoś cały czas naciskał na Jabłko Adama. Czym to może być spowodowane ? Oprócz tego pojawiają się częste bóle głowy. Z góry dziękuję za odpowiedz ! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 3 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 A robiłeż badanie krwi na hormony tarczycy-TSH,ft3 i ft4? Oraz USG tarczycy.?Może to też pomoże coś wyjaśnić? Cytuj Odnośnik do komentarza
Zmeczonybolem Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 Jeszcze nie robiłem ale na pewno zrobię , ale obawiam się , że to tylko wyjaśni ten lekki ucisk w gardle , a co do tego pieczenia w głowie i częstego bólu głowy ( bo póki co to te objawy mnie dziennie męczą) jakie mogą być przyczyny ? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość niunia2 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Cześć, kurczę.....mam to samo...pieczenie z tyłu głowy, nie do zniesienia,pieczenie głowyz tyłu za uszami, uścisk w gardle, ogólny ból głowy......weszłam ispytałam wujka Google i widzę ze inni mają tak samo...tylko co to do cholery jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość odcinek szyjny kręgosłupa Opublikowano 21 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2018 Proszę poczytać w Google.Krzywe kręgi napinają mięśnie nerwy oraz skórę głowy.Trochę czasu minęło.Mam nadzieje6, że wszystko ok.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Nerwus87 Opublikowano 23 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2020 I co to jest ktoś mi powie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Gosc Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Podbijam 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi