Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drżenie rąk, duszności i pocenie się przy stanach lękowych

iwona44

Rekomendowane odpowiedzi

Mam od dłuzszego czasu problemy z nerwicą -chyba to nerwica,nie wiem jak sobie z tym poradzic.Mam stany lękowe,to cos okropnego nie wiem co mam wtedy ze sobą zrobić.Strasznie się pocę,ręce mi drżą,brak mi powietrza,staram sie myślec o czymś przyjemnym,ale to nie zawsze pomaga.Wykryto u mnie guzka tarczycy,na szczęście nie aktywny.Chodzę od lekarza do lekarza i każdy mówi mi co innego załamać się można.Tsh mam w normie,ale strasznie sie pocę,mam zimne dlonie,niekiedy szybko sie męczę,zdarza sie kołatanie serca.Ostatnio jak byłam u endykrynologa to zapisał mi nie uwierzycie Magnez musiałam zmienić lekarza ponieważ w mojej przechodni już nie przyjmuje endykrynolog,i dlatego musiałam szukać innego,poprzedni lekarz zaproponował mi zabieg usunięcia tego guzka,a teraz jak byłam to powiedział ,ze nie widzi powodu .I komu tu wierzyć.Pomóżcie!

Witam, Z pewnością nie pomoże Pani nikt na podstawie opisu w internecie. Warto, żeby była Pani zbadana przez dostępnego obecnie endokrynologa. Warto kontrolować stan hormonów tarczycy. Z opisu sądząc, może Pani mieć okresowo nadmiar hormonów tarczycy (niewielka nadczynność tarczycy?), ale to trzeba sprawdzić. Wobec kontrowersji co do wskazań do operacji tarczycy u dwóch endokrynologów, można pokazać się trzeciemu. Ale dalej proszę już nie szukać endokrynologów, tylko zastosować się do wskazówek tego, do którego ma Pani zaufanie.