Gość Anna Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Witam wszystkich i proszę o pomoc. Mój tata ma 56 lat, w październiku ubiegłego roku miał zabieg koronorografii i rozszerzono Mu wówczas dwie żyły. Pozostała jeszcze jedna najgorsza - zwężenie w 90%. Ma mieć wstawione stenty czy coś takiego. Tata ma też cukrzycę i nie może się nadwyrężać fizzycznie bo boli Go w piersiach. Martwie się, czy teraz to bedzie bezpieczne, chodzi i o możliwość pęknięcia żyły lub zawał. Jeśli ktoś wie cokolwiek na ten temat prosze o wiadomość. Wiem ,ze każdy zabieg wiąże się z ryzykiem. I mam jeszcze pytanie, gdzie wykonują najlepiej takie przedsięwzięcia? Tata będzie miał chyba skierowanie do szpitala na Banacha, to dobrze?? Ania Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość fc Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2005 Po pierwsze to chodzi o tetnice wiencowe , nie o zyly. Zabieg wszepiania stentow jest stosunkowo bezpieczny wiec nie martw sie ze moga byc jakies powiklania (jest to ok 0,5%.Szpital o ktorym pisalas jest OK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi