Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kontakt z osobami z wszczepionym kardiowerterem defibrylatorem

Gość aneta326

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich bardzo serdecznie! szukam osób którym wszczepiono kardiowerter firmy medtronic z wadliwą elektrodą sprint fidelis. moja mama w 2007roku miała wszczepiany kardiowerter, na początku tego roku podczas wizyty kontrolnej okazało się, że jedna z elektrod kardiowertera ukrusza się i powoduje wyładowania (kardiowerter załączał się przy pracującym sercu osłabiając je co mogło doprowadzić do smierci).okazało się również że koncern medtronic wypuścił wadliwą partię kardiowerterów.w chwili obecnej mama jest już po wymianie uszkodzonej sondy.dowiedzieliśmy się że w związku z zaistniałą sytuacją można od koncernu ubiegać się o odszkodowanie i że najlepiej aby był to pozew zbiorowy.w związku z powyższym faktem szukamy osób którym również wszczepiono wadliwe elektrody i które również chciałyby i są gotowe walczyć o odszkodowanie od koncernu medtronic. bardzo proszę wszystkie zainteresowane osoby o kontakt. pozdrawiam gorąco

Gość GOSTEK

Witam, trafiłem do szpitala z powodu awarii elektrody defibrylującej firmy ( SPRINT FIDELIS). Całe szczęście w nieszczęciu że po czterech latach działania była już słaba bateria (około 15%). Po licznych wyładowaniach (raz za razem,było ich około 14-stu) zanim karetka dowiozła mnie do szpitala *padła * bateria, przeżyłem koszmar, tego nie da się opisać, ale co mnie dziwi to to że chodziłem systematycznie na kontrole i nikt mi o tym nie wspomniał ( że takie coś ma miejsce) nie przysłali żadnej informacji. Dlatego chcę się dołączyć do tego pozwu. http://www.ptkardio.lublin.pl/srs/inne_informacje/sjm_s-f/stanowisko_sekcji_sf.pdf

Gość aneta326

Witam ponownie Bardzo dziękuję za odpowiedź na nasz apel. Chciałabym zapytać czy mógłby nam Pan podać dane kliniki w której miał Pan wszczepiony kardiowerter i pod kontrolą której kliniki Pan jest oraz w którym roku wszczepiono u pana kardiowerter. Jest nam bardzo miło że zechciałby Pan przyłączyć się do pozwu. Czekamy na kontakt z Pana strony Pozdrawiamy serdecznie i życzymy dużo zdrowia.

Moja mama ma rowniez def do wymiany. Ostatnio caly czas bardzo czesto kluje ja w sercu i czuje przyspieszanie i zwalnianie pracy serca. Czy mieliscie podobne problemy ? Moze wiecie jakie sa oznaki ze jest niebezpiecznie. Mama bardzo sie boi. No i ostatnie pytanie czy w tej sprawie sadzenie co sie dzieje ?