costantin Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Wita mam stwierdzone jelito nadwrażliwe i je odczuwam chciałbym sie dowiedzieć ja to WYLECZYĆ a nie leczyć wiem że idze to wyleczyć ponieważ wyleczyłem nerwice w 99% i chce podjąć walkę z tym jelitem proszę w wasze propozycje oraz wasze doświadczenia z góry dziękuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość 444 Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Napisz czy masz biegunki czy odwrotnie.Bo sposób leczenia i odżywianie zależy od tego.Jedno ,co ci doradzę i wiem ,że jest skuteczne to: W ciągu dnia do posiłków dodawać mielony kminek z mielonym majerankiem[proporcja wagowa 1:1]Działa to rozkurczowo i p. zapalnie na mięśnie jelit.Dziennie do 2 łyżeczek w sumie.Dwa razy dziennie pić melisę z dziurawcem .Oprócz tego pić kłącze tataraku.Pół łyżeczki rozdrobnionych kłączy zalać szkl. wrzątku,trzymać pod przykryciem 30 min. ,pić 3 x po jednej trzeciej szklanki .Jest to sposób sprawdzony,bo znam jedną osobę,która się wyleczy ła w ten sposób.Do tego oczywiście musi być odpowiedni sposób odżywiania.Pozdrawiam.Ach, kminek i majeranek należy zmielić w młynku ręcznym lub elektrycznym,ale na najmniejszych obrotach.Potem wymieszać i trzymać w zakręcanym słoiku. Kłączy nie należy trzymac do nasteępnego dnia ,bo się robią niedobre. I jeszcze uwaga: pijąc dziurawiec nie można przebywać na słońcu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość baste Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 A nie lepiej wybrać się do lekarza by coś przepisał i wspomagać jelito piciem dziurawca-wspomnianego wyżej itd.? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość vivy Opublikowano 15 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2011 A może asamax Ci pomoże, to sprawdzony lek ale zależy jakie stadium masz choroby? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość nadwrazliwa Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Napisz czy masz biegunki czy odwrotnie.Bo sposób leczenia i odżywianie zależy od tego.Jedno ,co ci doradzę i wiem ,że jest skuteczne to: W ciągu dnia do posiłków dodawać mielony kminek z mielonym majerankiem[proporcja wagowa 1:1]Działa to rozkurczowo i p. zapalnie na mięśnie jelit.Dziennie do 2 łyżeczek w sumie.Dwa razy dziennie pić melisę z dziurawcem .Oprócz tego pić kłącze tataraku.Pół łyżeczki rozdrobnionych kłączy zalać szkl. wrzątku,trzymać pod przykryciem 30 min. ,pić 3 x po jednej trzeciej szklanki .Jest to sposób sprawdzony,bo znam jedną osobę,która się wyleczy ła w ten sposób.Do tego oczywiście musi być odpowiedni sposób odżywiania.Pozdrawiam.Ach, kminek i majeranek należy zmielić w młynku ręcznym lub elektrycznym,ale na najmniejszych obrotach.Potem wymieszać i trzymać w zakręcanym słoiku. Kłączy nie należy trzymac do nasteępnego dnia ,bo się robią niedobre. I jeszcze uwaga: pijąc dziurawiec nie można przebywać na słońcu jak mogę się z panem skontaktować? to moje gg proszę o kontakt 273909 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi