Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie ciężkości serca i ból pod pachą

Gość Dominik86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 25 lat. W zeszłym roku, w wakacje znalazłem się w szpitalu z powodu częstoskurczu serca. Powodem okazało się wypicie 3 napojów energetycznych w ciągu 2 dni, do tego kawa, cola, ciężka praca fizyczna i ponad 30 stopni gorąca na dworze. Przepisano mi Betaloc ZOC. Od tamtego czasu od czuwam czasem dziwny *nacisk* na sercu, ciężko to nazwać bólem, raczej takie uczucie ciężkości. Dodatkowo mimo tego, że nie ćwiczę często mam bóle przypominające zakwasy pod pachą (z lewej strony oczywiście). Miałem robione wiele badań i wszystko w porządku, a boli nadal :(

Meridian serca zaczyna się w sercu i biegnie przez dół pachowy do piątego palca dłoni.Jego ostatni punkt znajduje się pod łukiem płytki paznokcia tegoż palca od strony IV palca.Jest on punktem reanimacyjnym,przy kłopotach z sercem,przy ucisku / najlepiej paznokciem / daje ból podobny do ukłucia igłą,tyle że o wiele silniejszy.Mimo to należy go właśnie uciskać,najwygodniej paznokciem kciuka.Zależność jest prosta,jest problem z sercem ,jest ból,nie ma bólu nie ma problemów z sercem,ale trzeba uciskać.Oczywiście meridiany znajdują się na obu rękach.Możesz użyć też mudry ratującej życie,jak ona wygląda znajdziesz w googlach.Też jest skuteczna.Narkotyki i napoje energetyzujące to wytrychy do Twojego własnego **Morza energii**.Serce jest cesarzem,choruje ostatnie.Najpierw muszą zachorować jego ministrowie,niekoniecznie grupowo.Ma ich czterech.Jeśli mogę sugerować--zwróć uwagę na swoją wątrobe.