Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Problem z pamięcią krótkotrwałą, wymową i nerwowość a depresja

Gość MoNiSiA135

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MoNiSiA135

Witam, Mój problem polega na tym,że od dłuższego czasu mam problem z zapamiętywaniem np,gdy kogoś o coś zapytam i uzyskam odpowiedź po chwili nie pamiętam czy zadałam to pytanie czy nie i proszę aby dana osoba powtórzyła swoją odpowiedź,bo jej nie pamiętam. Mam też ostatnio problem z wymową,strasznie przekręcam słowa,zdarzy mi się zająknąć albo zaseplenić,często też miewam problemy z koncentracją.Zawsze myślę o ty co będzie jutro i boję się każdego kolejnego dnia.(Dużo przeszłam życiu) Jestem bardzo nerwowa,szybko się denerwuje,czasem potrafię płakać bez powodu.Zaczynam robić sie agresywna.Byłam raz u psychologa,ale mi nie pomógł miałam wrażenie,że w ogóle mnie nie rozumie więc więcej tam nie poszłam.Przez jakiś czas byłam na lekach uspokajających.Od 6 lat choruję na trzustkę. Dodam,że nie mam łatwego życia i spotyka mnie w nim dużo przykrych rzeczy(śmierć brata,poważnie chory kolega,chorująca mama i wiele innych problemów),które mogą być przyczyną niektórych podanych powyżej objawów,ale proszę o wasze opinie na ten temat. Monika (18l)