Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki a zawał serca

Gość Anita

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie! Mam trochę nietypowy, ale bardzo poważny problem i w związku z tym potrzebuję pomocy specjalisty. Moja mama od kilku lat cierpi na lekomanię i hipochondrię. Jest pod stałą kontrolą medyczną i rodziny. W ciągu ostatniego roku styuacja prawie się unormowała. Niestety wczoraj moja mama miała zawał serca. Jestem pewna, że coś zażyła, ale nie chce sie przyznać co i skąd wzięła leki. Nie mam stu procentowej pewności, a jedynie podejrzenia. Dlatego na własną rękę staram sie ustalić listę leków, które mogłyby spowodować u stosunkowo zdrowej osoby zawał serca. Chciałabym później tą listę zweryfikować z lekami, które zażywają znajomi rodziny, bo to jedyna droga jaką mogła zdobyć leki. Bardzo proszę o pomoc i wskazówki co to mogło być. A drugie pytanie jest takie jakie leki w połączeniu z jaki ziołami mogą wywołać zawał serca - biorę również tę opcję pod uwagę.
Napisz liste wszystkich mozliwych lekow,tak bedzie prosciej i szybciej.Ziola mozesz odpuscic bo raczej sa nieszkodliwe. Moim zdaniem jest male prawdopodobienstwo zeby zazywane leki mialy jakis wplyw na zaistniala sytuacje.Wiecej informacji po liscie lekow na ktora czekamy.
A moze wartoby sie zastanowic czy to napewno hipochondria byla przyczyna problemow mamy... Czasem zdarza sie, ze otoczenie podejrzewa chorego o problemy natury psychicznej bo nie wierzy w jego dolegliwosci. Sama jestem po zawale, wielokrotnie bylam hospitalizowana i nigdy nie zetknelam sie z informacja o zawale wywolanym lekiem. Moj zawal byl szokiem nie tylko dla mnie, bo uchodzilam za zdrowa osobe i nic go nie zapowiadalo. Mysle, ze o przyczynach trzeba po prostu porozmawiac z kardiologiem, ktory mame prowadzi.
Witam.Są pewne leki które połączone z innymi mogą wywołać zawał serca u zdrowego człowieka.Takie sposoby są praktykowane przez słuzby.Kilka niewinnych osób zgineło w ten własnie sposób (np.afera FOZZ).Więcej szczegółów u zaprzyjaznionego lekarza lub u zaprzyjażnionego agenta.....
Oczywiście nie chce mi się wierzyc ze mama coś zażyła i dostała zawał serca. Zawał może dostać każdy. szukanie i podejrzewanie nie działa korzystnie na pani matke. oczywiście jednym z leków które po przedawkowaniu mogą wywołać zaburzenia rytmu serca to m.in. preparaty potasu /Kalipoz, Kaldyum/. ale wtedy wszystko wyjdzie w wyn.bad.labor. hiperkaliemia /wysokie steż.potasu/. Moja diagnoza to zwykły zawał serca /nie lekopochodny/. Kontrolować matke trzeba, ale nie aż do takiego stopnia. ew. poproszę o liste leków dostępnych w pani domu, gdzie matka ma dostęp.