Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nasilanie niemiarowości zatokowo oddechowej po wysiłku

radom

Rekomendowane odpowiedzi

Opowiem wam dziwną rzecz. Tzn Chciałem zadać pytanie czy, owa niemiarowość możę się bardziej nasilać po wysiłku. Bardzo dużo biegam, i juz tak z trzy albo cztery razy po bieganiu sobie usiadłem i czuje jak serce wali (no to wiadomo po wysilku wali szybko i mocno). No i czuje jak tak wali. Biore wdech bije równo wypuszczam powietrze przestaje bić, nagle jedno mocne walnięcie, biore wdech znów wali równo i szybko. Nie dowierzam w to to łapie się za ręke wyczuwając puls, biore powietrze wali wali i wali, wypuszczam przestaje bić jedno mocne walnięcie, ja biore wdech i zaczyna walić równo i szybko. Sprawdziłem to jeszce dotykająć ręką klatki i to samo. Chciałem sprawdzić na ciśnieniomierzu szybko, ale zawsze to sa takie 4 - 5 uderzeń i puls zwalnia do spoczynkowego i już nic takiego nie ma, tzn jest bo jak biore oddech to zawsze leciutko przyśpiesza nawet w spoczynku, ale nie tak że przestaje bić. albo spowalnia jakbym miał puls 40/min. No to tyle pytanie czy to możliwe że ta niemiarowość się nasila po wysiłku czy nie