radom Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Opowiem wam dziwną rzecz. Tzn Chciałem zadać pytanie czy, owa niemiarowość możę się bardziej nasilać po wysiłku. Bardzo dużo biegam, i juz tak z trzy albo cztery razy po bieganiu sobie usiadłem i czuje jak serce wali (no to wiadomo po wysilku wali szybko i mocno). No i czuje jak tak wali. Biore wdech bije równo wypuszczam powietrze przestaje bić, nagle jedno mocne walnięcie, biore wdech znów wali równo i szybko. Nie dowierzam w to to łapie się za ręke wyczuwając puls, biore powietrze wali wali i wali, wypuszczam przestaje bić jedno mocne walnięcie, ja biore wdech i zaczyna walić równo i szybko. Sprawdziłem to jeszce dotykająć ręką klatki i to samo. Chciałem sprawdzić na ciśnieniomierzu szybko, ale zawsze to sa takie 4 - 5 uderzeń i puls zwalnia do spoczynkowego i już nic takiego nie ma, tzn jest bo jak biore oddech to zawsze leciutko przyśpiesza nawet w spoczynku, ale nie tak że przestaje bić. albo spowalnia jakbym miał puls 40/min. No to tyle pytanie czy to możliwe że ta niemiarowość się nasila po wysiłku czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza
radom Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2011 Dodam tylko że choruje na nadciśnienie i prawdopodobnie nerwice lękową. Biore prestarium i atenolol na nadciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Neuro Opublikowano 23 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Za pomocą RSA Biofeedback można kontrolować niemiarowość zatokową oddechową :) to naprawdę działa !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi