Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wyleczenie nadciśnienia

Gość camilllllppppp

Rekomendowane odpowiedzi

Gość camilllllppppp

Od roku lecze nadcisnienie. Bez tabletek cisnienie wynosilo od 140 -170/ 90 -60 /skakało/. Brałem przez rok dzien w dzien 1 tab. 80mg Pritor i cisnienie nie spadalo ponizej 130/70. Od 2 tygodni zastosowałem surową diete tylko i wyłącznie kasze gryczaną/ryż 300g dziennie. Było to całe jedzenie na dobe dla mnie /dorosłego mężczyzny 24 lata/. Od 2 dni /zapomniałem/ nie biore tabletek na nadcisnienie od wczoraj mam idealne cisnienie 118-127/70. Zauważam, iż na tabletkach nie spadło nigdy do takiej wartości. Dodam też, że biorąc tabletki dokuczło mi silne uczucie zimna na całym ciele głównie stopy, ręce. Bylem zawsze rano opuchniety, bardzo sine pod oczami. Czułem się bez sił, byłem spięty. Od wczoraj 3dzien jak nie biore tabletek czuje cieplo w uszach, stopach... całym ciele. Czuje sie pełny sił. Co najważniejsze nei mam sinych oczu i brak obrzeku. Co mi jest??? Bo najwyrazniej przyczyna nadcisnienie w wielu badaniach nie zostala wykryta. A tu nagle takie cos!!!!!!!!!!!!! Co się stało??? Takak nagła zmiana???? nawet piszac teraz pomyslalem tarczyca??? fakt kiedys mialem uczucie zimna/ciepla naprzemian

Gość camilllllllllllppppp

Moze i nie odkrylem ameryki...ale cale zycie zdrowa dieta warzywka i chude miesko... gdy znajomi raczyli sie hamburgerami ja jadlem jablko.... nie bylem i nie mam nadwagi a mimo to nagle pojawilo sie nadcisnienie mialem milion badan i nic.... a tu nagle takak zmiana??? wiec cos jest na rzeczy:):):) pozdrawiam

A czytałes w internecie na temat:,,niefarmakologiczne sposoby leczenia nadciśnienia?**To oczywiste,że odpowiednie odżywianie,codzienna porcja ruchu itd....obnizają ciśnienie.w razie czego pj długotrwale i systematycznie zioła.SKŁAD: ziele skrzypu-30g, owoc głogu 30g, ziele jemioły 30 g, ziele glistnika 15g.łyżkę mieszanki tych ziół zalać szklanką wrzątku,odstawić na 15 min pod przykryciem.Pić letnie 3x dziennie przed jedz.,codziennie jeść 1 ząbek czosnku.Włos mi się zjeżył jak przeczytałam ulotkę twego leku.Nic dziwnego,że żle się czułeś.Życzę prawidłowego ciśnienia.Tylko poczytaj o dieci obniżającej cisnienie i się do niej zastosuj,bo na kaszy długo nie pociągniesz.Każda dieta musi byc urozmaicona.Chociaż w jednej z moich książek zielarskich jest tekst o obniżaniu ciśnienia poprzezzastosowanie przez 2 dni diety opartej na ryżu i jabłkach.Kurację trzeba powtórzyć przez kolejne 2 dni po 2-tygodniowej przerwie.Dotyczy to lekkiego lub średniego nadciśnienia..Ponoć ten sposób można obniżyć i unormowac ciśnienie.Napiszę ci ,co opisują w tej ksuiążce:kilo jabłek ugotowanych,30 deko cukru[może być mniej].Jabłka wymieszać z rozgotowanym ryżem[30 deko]Zrobić z tego gładką papkę,podzielić na 5 równych częsci.Zjadać w ciągu jednego dnia jako 5 posiłków w równych odstępach czasu. Ma to być jedyne jedzenie w ciągu dnia.Gdy ktoś nie czuje się na siłach,można to zrobic tylko przez 1 dzień.Ponoć efekty tej kuracji sa zachęcające.Powtórzyć po 2 tygodniach.Piszę to z tej książki,ale nie znam nikogo,kto to wypróbował.Nie powinny tego jednak stosować osoby z b. dużym nadciśnieniem.

Z tego co czytam, zimno w kończynach sugeruje mi że brałes beta blokery (ale pewny nie jestem) Otóz mają to do siebie że odstawione nagle po pewnym czasie używania ich, mogą spowodować nagły skok ciśnienia,, nawet taki którym odrazu sobie możesz zapewnić wylew albo zawał. Radze wróćić do leków bez względu na wyniki ciśnienia bo zawsze są dni lepsze i gorsze, czy też nawet jeśli ci ta dieta pomogłą. Skonsultuj się z lekarzem nie rób takich rzeczy sam bo sobie zaszkodzisz. Poczytaj o skutkach odstawienia leków, które brałeś.

A ja równiez chorowałam na nadciśnienie. @ lata lekarze wmawiali mi że musze się z tym pogodzić tak bywa, taki świat, nerwy itd Coraz młodsi chorują ( miałam 30 lat). I co ? wreszcie trafiłam na lekarza który nie spekulował tylko wysłał mnie na oddział nadciśnienia. Byłam w kompletnym szoku kiedy dowiedziałm sie mam gruczolaka nadnercza z wydzielaniem aldosteronu i to dziadostwo podnosiło mi ciśnienie. Dziś nie mam lewego nadnercza, ale to nic bo nadciśnienia też nie mam

Podam na wlasnym przykladzie jak wyleczylem nadcisnienie (a bralem tabletki kilka dobrych lat, a teraz jestem zdrowy, cisnienie mam ksiazkowe): glownym powodem nadcisnienia w moim przypadku byl sposob odrzywiania, zaprzestalem pic alkohol oraz zmienilem diete, tzn. przeszlem na diete wegansko oraz odrzucilem wszelkie chemiczne jedzenie, typu E, glutaminiany i inne.... efektem ubocznym:-) bylo ze schódłem z 103 kg do 70 w chwili obecnej... teraz jem warzywa, owoce, produkty roslinne... nie jem miesa, ryb i produktow faszerowanych chemia.... prosze czytajcie na etykietach kazdego produktu co jest w nim zawarte a zdziwicie sie jak sa faszerowane chemia... pisze po to aby komus pomoc i tylko po to - u mnie to zadzialalo - jestem zdrowy - sprawny - zadowolony... polecam kazdemu... polecam ksiazke OCZYSZCZANIE WATROBY i WORECZKA ŻÓŁCIOWEGO Andreas Moritz tam jest też fajnie wytłumaczone... chodzi o to aby oczyscic organizm z toksyn, u mnie po 3 miesiacach stosowania diety weganskiej w 100%, nadcisnienie sie unormowalo i trwa do dzisiaj... a bralem tabletkio kilka dobrych lat:-) prosze jesli zalezy Ci na wlasnym zdrowiu chociaz sproboj 3 miesiace przeciez to niedlugo:-) a moze sie oplacac... zareczam...

Witam! Opisane objawy w dużym stopniu sugerują guza chromochłonnego (pheochromocytoma). Jest to guz, który zazwyczaj zlokalizowany jest w obrębie nadnerczy, ale nie tylko. Objawy wynikają z tego, że guz wydziela katecholaminy. Stosowane leczenie jest tylko leczeniem przeciwnadciśnieniowym i dobrze, że jest stosowane, jednakże nie jest załatwieniem sprawy. W opisanej sytuacji wskazana jest konsultacja internistyczna, a najlepiej endokrynologiczna. Powinna zostać przeprowadzona odpowiednia diagnostyka (badania laboratoryjne i obrazowe), a następnie zaplanowane odpowiednie leczenie. Więcej przez internet nie można powiedzieć. Zachęcam do konsultacji z internistą/endokrynologiem. Nie można lekceważyć tych napadów. Pozdrawiam serdecznie!

Gość NINA2591

Stwierdzono u mnie również guza nadnercza, mam napadowe skoki ciśnienia (190/110 lub 170/100), niczym nie mogę sobie wtedy pomóc, tabletki na obniżenie działają na chwilkę, boję się że zawału dostanę albo wylewu, jedyny lek jaki dostałam to Doxar, nerwicy się nabawiłam ze strachu, jak tak dalej żyć, wizyta u endokrynologa we wrześniu.

Miałem problem z nadciśnieniem do czasu, gdy przeszedłem na Żywienie Optymalne. Pozbyłem się również problemów z wątrobą /powiększona, otłuszczona, ALAT i ASPAT poza normami/. O własne zdrowie trzeba dbać przede wszystkim samemu, a nie powierzać je innym za pieniądze.

Gość Ryszard67

Nie polecam nikomu odstawiać leków! Moja mama, która cierpiała od kilkunastu lat na nadciśnienie i miażdżycę, przeczytała artykuł pt: nigdy więcej chorób serca, który jest tu: http://synergypoland.pl/fakty-na-temat-l-argininy-i-jej-roli-w-produkcji-tlenku-azotu/ kupiła sobie książkę i kilka miesięcy używa l-argininy, która jest tam polecana i dziś nie ma śladu po nadciśnieniu i miażdżycy. Cud? Okazuje się, że żaden cud, bo działanie l-argininy zostało już dawno potwierdzone, tylko który lekarz o tym powie swoim pacjentom ? Lepiej przecież przepisać lek, który na jedno pomoże a na 100 innych rzeczy zaszkodzi...