Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle i zawroty głowy, silne otępienie i nadpobudliwość po kofeinie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Pomocny

Miałem podobne objawy. Do ze względu na objawy i brak diagnozy po jakimś czasie zaczynałem popadać w nerwice co tylko pogorszyło sytuację. Proponuję zapoznać się z tematem tężyczki ( po odpowiednich badaniach została stwierdzona ) i udać się do neurologa. 

Gość Pomocny

Opisze jeszcze moje objawy jeśli ktoś trafi na ten artykuł żeby nie czuł się "samotny" bo mi się nie udało wtedy nic znaleźć - apatia, huśtawka nastrojów, pogorszenie widzenia ( rozmazywanie ), problem z pamięcią krótkotrwała, delikatne odrętwienie kończyn ( głównie małych palcy u rąk,  delikatne poczucie nierealności, zimno w jedna połowę ciała. Głowa do góry - idźcie do lekarza ( jak wyżej). 

W lipcu prawie zemdlałam po wypiciu dużego kubka zielonej herbaty. Kolejne dni były jak po narkozie. Dalej piłam gorące napoje (kawa, herbata), bo do głowy mi nie przyszło, że to to mi szkodzi. Troche czasu mi zajęło, aby stwierdzić, że zawroty głowy mam po każdej kawie, herbacie czarnej, zielonej, a nawet rumianku. Teraz mogę pić jedynie inkę. Robiłam morfologię i wyszedł mi duży niedobór żelaza.

Minie za chwilę pół roku, jak uzupełniam żelazo, witaminę C i D, ale na poprawę trzeba będzie jeszcze chyba poczekać.