Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zespół Barlowa a zapalenie migdałków

Gość Michal

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam 25 lat i mam stwierdzony zespl barlowa 2 stopnia od jakis 3 miesiecy (nigdy nic mi nie bylo, zaczelo sie nagle po roku temu podczas jazdy autem, zaczelo mnie kluc serducho, zrobilo mi sie goraco, serce zaczelo walic, dusznosc, przeszlo jakos, ale pozniej objawy sie nawrocily, dziwne ze zawsze ataki mnie dopadaly podczas prowadzenia auta, stres?) ostatnio zauwazylem tez takie dziwne przystopowania bicia serca, a poziej rusza z kopyta. Kilka razy zdarzylo mi sie ze zasypialem juz i nagle czuje ze serducho robi przerwe a ja nie moge poruszyc nawet palcem - okropne uczucie, jednak nikt nie wykryl mi zadnej arytmi ale do rzeczy wyczytalem gdzies ze jest wada ta moze byc nabyta przez ropne zapalenie migdalkow Wlasnie od okolo 2 miesiecy lecze moje gardlo zaczelo sie niewinnie od zaczerwienienia, ale po wizycie u lekrza i antybiotykach, pani laryngolog stwierdzila ze mam migadlki w fatalnym stanie i kwalifikuja sie na usuniecia moje pytanie, czy taki stan migadlkow moze miec wplywa na poglebianie sie wady zastawek mitralnych? bo nie wiem co robic, termin mam dopiero na listopad, chyba ze prywatnie pojde, ale nie wiem ile takie cos moze kosztowac:/ prosze o odpowiedz
Po pierwsze zrób sobie holtera, czyli całodobowy zapis serca. Wygląda na to,że masz zaburzenia rytmu serca, nalezałoby to dalej diagnozować...i poszukać przyczyn. Sprawdziłabym też poziom ASO, bo może zaraziłeś się paciorkowcem, który jest trudny do leczenia i może niekorzystnie wpływac na serce... Może gdzie indziej byłby szybszy termin zabiegu, a może zmień lekarza.
hmm mam isc do kardiologa i powiedziec ze chce holtera i koniec? bylem u niego juz 3 razy, mowilem objawy wszystkie, zime dlonie, niski puls, dusznosc w klatce, czasmi cisnienie mi skacze w gore robi sie goraco to wywalil mnie 2 razy na ekg, wyszlo ponoc ok i na echo, ktore wykazalo zespol barlowa przepisal mi filomag b6 i na dowidzenia powiedzial ze ja nie bede jego pacjentem, bo to nic starsznego kurcze, ale ja naprawde czasami sie kiepkso czuje dodam ze bylem w prywatnej poradni kardiologoicznej ps: gdzie zrobic badania na te paciorkowce? normalnie do lekarza 1 kontaktu isc po skierwoanie?
Nie przesadzajmy, robisz sobie elegancko migdalki w obstawie z antybiotyku na dobe przed zabiegiem i po nim choc to nie jest konieczne.Taka profilaktyka jest w wadach serca a wypadanie platka to tylko niewielka anomalia.Jesli rzeczywiscie czujesz dyskomfort lekarz zapisze Ci lek z grupy beta-blokerow . Pozdrawiam.