Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Iwona1982

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Iwona1982

Witam, mam 29 lat od prawie 2 lat z przerwami mam spadek pulsu do 40, dwa razy byłam w szpitalu na kardiologii w tym pierwszy raz po omdleniu gdzie badania wyszły dobrze w tym holterowskie na którym był jeden incydent spadku pulsu do 20, za drugim razem bez omdleń ale przy spadku pulsu do 40 gdzie badania wysiłkowe, holterowskie itp wyszły bardzo dobrze i zalecono kontrole w poradni neurologicznej. Po konsultacji z neurologiem miesiąc czasu brałam zomiren sr po którym rok czasu miałam puls prawidłowy, jednak od 2 miesięcy spowrotem nastapil spadek pulsu który nawet wybudza mnie ze snu z uczuciem zatrzymania akcji serca. Aktualnie kardiolog przepisał mi tabletki bellapan na przyspieszenie akcji serca 2x1 tabletka na których będę miała za 3 miesiace założony holter jednak biore je 2 dzien i puls mi się nie podwyższa cały czas skacze od 48 do 58 przy czym ciśnienie jest albo 110/75 albo 98/72. Niewiem gdzie teraz z tym się zgłosić gdyż na wizytę u kardiologa muszę czekać ponad miesiąc. Proszę o pomoc czy te tabletki bellapan działają dopiero po kilku dniowym ich braniu i wtedy akcja serca jest przyśpieszona czy powinnam iść do lekarza i poprosić o zmianę dawki lub tabletek? Nigdzie nic na ten temat nie mogę wyczytać.

Iwonko pozwole sie wypowiedziec w tym temacie choc bratychardii nie mam. poniewaz ja biore tab.na zwolnienie serca to nieraz mam taki puls tzn w granicach 45 a 56 i gdy pytam roznych lekarzy czy nie za niski to kazdy odpowiada ze granicach normy rowniez mam wtedy niskie cisnienie. pytanie jeszcze jaki jest puls poczas wysilku. iwonko dla swojego spokoju idz chociaz do ogolnego z tym, zapytaj. mysle ze podobnie jak moje tab.poczujesz ich dzialanie za jakies dwa lub trzy dni.

Gość Iwona1982

Właśnie jak półtora roku temu miałam badania wysiłkowe w szpitalu to lekarze powiedzieli ze wszystkom jest dobrze i że serce mam zdrowe, tylko pytanie z czego takie spadki pulsu przy ktorych się żle czuje. A po tych tabletkach bellapan zamiast serce przyspieszac to jeszcze bardziej mi zwalnia. Już nawet robiłam tomografie głowy ale wyszła dobrze jedynie mam jakieś zwapnienie na szyszynce. Tarczyca też dobrze wyszła to mi już ręce opadają bo z tym się nieda ży a do każdego specjalisty trzeba czekać ponad miesiąc. Może to jest nerwica lękowa ale z tego co czytałam to przy nerwicy jest puls wysoki. Dziękuję za odpowiedź Przejdę się dzisiaj znowu do ogólnego i zobaczymy co dalej.

Gość iwona1982

Byłam dzisiaj u kardiologa i mam brac dalej ten bellapan jednak nie 2 ale 3 a nawet 4 dziennie, przy czym lekarz powiedział że po tych tabletkach jest niemozliwe żeby puls spadał. No zobaczymy jak je będę brała więcej razy czy mi się wkońcu podniesie. Do tego już drugi dzień boli mnie głowa niewiem czy to od tabletek czy jakaś migrena mnie zaatakowała.

No a co iwonko kardiolog powiedzial na ten tomograf, musial miec jakis powod wysylajac na konsultacje z neurologiem. aha a usg serca robilas? uwazam ze to jest jedno z podstawowych badan przy schorzeniach serca. wydaje mi sie ze te bole glowy moga byc po tabletkach, powinno to byc napisane w ulotce, zwykle one mijaja po tygodniu lub dwuch organizm musi sie przyzwyczaic, tak przy concor cor mialam

Gość iwonka1982

Z tego co pamiętam to w szpitalu miałam robione ukg ćwiczenie wysiłkowe holter ale wszystko wyszło dobrze dlatego wysłali mnie do neurologa i neurolog zlecił tk głowy i teraz z tym wynikiem czekam do połowy maja na wizyte a co bedzie dalej to niewiem. No i udało mi sie przyspieszyc badanie holterowskie na maj tylko do tego czasu mam brac te tabletki i na tych tabletkach bedzie robione.

Gość iwonka1982

Mam taką nadzieję. Narazie biore te tabletki ale nic mi one nie daja. Wczoraj wziełam 3 i to samo sie działo co bez tabletek. Jakąś depreche pomału łapie bo nie daje se z soba rady. Zapisze sie jutro do innego kardiologa moze on mi szybciej ten holter założy. No i pojde prywatnie jeszcze raz do neurologa bo cos mi sie wydaje ze to bedzie neurologiczna sprawa tym bardziej ze jakies uchybienia w nerwach sa, a przy okazji dowiem sie co to jest te zwapnienie na szyszynce.

Warto by bylo iwonko przyspieszyc ta wizyte u neurologa. gdy lezalam w szpitalu tez mialam kontak z ludzmi ktorym zbyt serducho zwalnialo byli oni na kardiologi i jak to zwykle slucha sie ich historie i o neurologii nikt nie wspominal, i to ze kardiolog doradzil konsultacje z neurologiem a ten dal to tk glowy to tez wydaje mi sie ze co w tym moze byc. z holterem na nfz to tak jest, dlugo na zalozenie sie czeka a potem na wynik trza dlugo czekac. porazka

Gość iwonka1982

Witam, załatwiłam badania prywatnie i neurologicznie nie jest źle. A kardiologicznie nie jest ciekawie mam prawdopodobnie ukryty zespół techo-kardio który ujawnił mi się po porodzieale dobrze że nie w trakcie bo zagrażał by i mi i dziecku, holter zrobiłam ale kardiolog zdziwił się że kazali mi go robić na tych tabletkach i ogólnie powiedział że te holtery są słabe i lepiej żebym zrobiła sobie holter w Śląskim centrum chorób serca bo tam mają lepsze. A oprócz tego muszę się tam zarejestrować z adnotacją pilne do poradni kardiologicznej gdzie będą ustalać czy wszczepić mi rozrusznik. Tak że wkońcu coś wiem choć nie jest to dobra wiadomość. Pozdrawiam

Witaj. nie jest to dobra wiadomosc ale z drugiej strony wiesz juz mniej wiecej... a nawet bardziej... na czym stoisz. gdzie sie zglosic itp no i troche bardziej powaznie potraktowano ciebie niz poprzednio, takie mam wrazenie. z tego co wiem to rozrusznik jest odpowiednim rozwiazaniem, szczerze to dziwilo mnie ze odrazu nikt ci tego nie zaproponowal

Gość iwonka1982

Dzisiaj byłam na ukg prywatnie i wszystko wyszło dobrze jedynie tylko ta wolna akcja serca wyszła, czekam jeszcze raz na wyniki holtera bo robiłam drugi raz i w czwartek jade do kardiologa wśląskim centrum chorób serca i się okaże czy wszczepiom mi ten rozrusznik czy nie.