Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bardzo szybkie bicie serca po wysiłku

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem od pewnego czasu.Moje serce bardzo szybko bije nawet po przebiegniaciu 5 metrow.Mam 15 lat.Dla mnie to jest nie mozliwe poprostu bo jestem osobom taka ze spedzam codziennie pol dnia w wakacje na boisku wykonuje bardzo duzy wysilek.Na W-f zawsze cwiczylem nic mi sie nie dzialo.Jezdzilem na zawody w pilke nozna Biegi itd i nie mialem problemow.Gram w druzynie teraz wlasnie sie zaczyna sezon.Wczesniej tez nie mialem zadnych problemow w grze 90 minut na stadionie.Serce mi wali az w uszach slysze silne uderzanie, pulsy.Nie wiem co to moze byc.Ale nie jest to normalne bicie serca mocne z wysilki.Poprostu nieraz jak sie pakuje do szkoly to wstane szybko usiade nachyle sie po ksiazki i juz bije jak glupie.

Gość blackkora

Radzę się zgłosić do lekarza i nie bagatelizować tego, bo ja trenowałam przez 5 lat siatkówkę po czym okazało się że mam wadę serca i musiałam mieć operację, nie piszę tego żeby Cię przestraszyć że Ty też masz wadę i od razu grozi Ci operacja ale chcę Cię ostrzec że mimo to iż jestes aktywny fizycznie nie jest dowodem na to że nic się nie dzieje nie pokojącego, może się też okazać że to tylko niedobór potasu czy magnezu bo też może sie to tak objawiać, moim zdaniem jednak od razu idz do kardiologa i opowiedź o wszytskich swoich objawach, bo może się to przerodzić w coś groźniejszego a po co z tym zwklekać...

A może po prostu naraz wypiłeś z pół litra napoju energetycznego i od tego ci wali serce.Taki napój wypić to jest tak ,jakbyś naraz wypiła cały dzbanek kawy.Te debilne napoje i cola mają w sobie tyle kofeiny,że naprawdę serce może wywinąć orła,.Przy dużym wysiłku należy uzupełniać płyny.Na przykład pić wodę z sokiem wyciśniętym z cytryny,kompot z owoców,a w żadnym wypadku nie kolorowe sztucznie barwione napoje.Przy wysiłku,poceniu się człowiek się odwadnia,obniża sie poziom elektrolitów i to też może skutkować sensacjami sercowymi.Idż do lekarza po skierowanie na bad. krwi i moczu: OB ,morfologia z rozmazem,Poziom wszystkich elektrolitów[sód, potas, magnez,a także żelazo i wapń.Z wynikami od razu do lekaarza,zrobić EKG i echo serca.Wtedy będzie wiadomo co jest.